Les Fires de Figueres programen concerts al Parc de les Aigües i l'aparcament del Far

Estan previstes més d'una trentena d'activitats amb control d'aforament i entrades assignades

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha presentat aquest dimecres la programació de les Fires i Festes de la Santa Creu, que se celebraran del 29 d'abril al 3 de maig. Com ja va avançar aquest diari, el consistori ha decidit mantenir la celebració però l'ha adaptat a la pandèmia i a les condicions de seguretat. Per això, ha programat 35 activitats, la majoria haurà control d'aforament i entrades pre-assignades.

Entre les novetats, hi ha el trasllat dels concerts del firal al Parc de les Aigües i a l'aparcament del Far. També crea un nou escenari de caire familiar a la plaça Josep Pla. Finalment, es mantindran les tradicionals parades de l'1 de maig , que es traslladaran al Firal. En canvi, la del Llibre Vell del 3 de maig es mantindrà a la plaça Catalunya.

"Aquestes activitats volen ser una reparació moral per a totes les figuerenques i tots els figuerencs, perquè ens mereixem gaudir i viure de la nostra ciutat", ha assegurat l'alcaldessa, Agnès Lladó. Aquesta reparació inclou la programació de més d'una trentena d'actes entre el 29 d'abril i el 3 de maig. Això sí: la majoria tindran control d'aforament i requeriran disposar d'entrades, que es podran adquirir a través del web.

El tret de sortida el donarà el tradicional pregó, que enguany anirà a càrrec de La Cate i que per primera vegada no es farà des del balcó de l'Ajuntament sinó des del Teatre Jardí. Durant els dies de celebració, hi haurà exposicions al Museu de l'Empordà –que requeriran reserva obligatòria- i concerts. Els que habitualment es feien amb orquestra es traslladen al Parc de les Aigües i els que es feien al Firal, enguany seran a l'aparcament del Far, que permetrà un major control de l'aforament. També n'hi haurà a l'Auditori i al Jardí. A més, la plaça Josep Pla acollirà activitats de caire familiar.

Tot i que inicialment no estava clar, finalment es mantindran les fires d'artesania, del dibuix, de fotografia, del brocanter i del col·leccionisme, entre d'altres, de l'1 de maig. En aquesta edició, però, es traslladen a la zona asfaltada del recinte Firal. Per facilitar l'accés, l'Ajuntament oferirà un servei de bus gratuït des de la plaça de la Font Lluminosa.

A la plaça Catalunya es mantindrà la Fira del Llibre Vell del 3 de maig i es farà també el tradicional concurs de Creus de Maig. El cartell de les fires i festes d'enguany l'ha dissenyat l'artista figuerenc, Jordi Mitjà, donant protagonisme als focs artificials com a símbol de "l'esclat de vida".