El candidat d'ICV per Girona demana aturar la campanya el dia de vaga general

Marc Vidal demana als petits empresaris i botiguers que se sumin "també són víctimes de les polítiques d'austeritat"

Quan falten només tres dies per a la vaga general del 14 de novembre, el candidat ecosocialista per Girona, Marc Vidal, ha demanat a tots els partits que aturin la campanya aquell dia. Segons ha avançat, ICV-EUiA se sumarà a les protestes i manifestacions organitzades pels sindicats. De fet, altres partits com PSC i ERC també han anunciat que aniran a les manifestacions i CiU també ha decidit aturar la campanya i no farà cap acte públic, tot i que els membres de la candidatura no aniran a cap protesta dels sindicats. En canvi, el PPC manté l'agenda d'actes electorals tot i la vaga.

Segons Vidal, la vaga general no s'ha d'entendre com una vaga "de treballadors contra empresaris" sinó com una protesta de tota la societat contra les polítiques d'austeritat que dicta Europa. "A Catalunya tenim el senyor Mas i CiU que són escolanets de Merkel i a Espanya hi ha el govern del senyor Rajoy", ha lamentat Vidal, que considera que la solució a la crisi és deixar de banda les retallades "ideològiques" i invertir en creació d'ocupació.

A nivell territorial, el candidat espera que la vaga sigui un èxit i ha fet una crida als petits empresaris i als botiguers a sumar-se a la vaga el dimecres. Segons ha dit, fets com la decisió del govern estatal d'eliminar la paga extra de Nadal als funcionaris té una repercussió negativa en el comerç. "Ells també són víctimes de la dictadura financera i alguns hauran d'abaixar la persiana", ha justificat. Per això, el candidat de la coalició ecosocialista considera que la vaga ha de ser "més general que mai" perquè és una protesta a nivell europeu per "defensar els drets dels ciutadans davant la dictadura financera que ens estan imposant des d'Europa".

Vidal ha fet campanya aquest diumenge al matí a l'Escala, on ha repartit propaganda electoral acompanyat d'altres membres de la candidatura.