Jutgen un jove acusat d'abusar sexualment d'una noia de 17 a Girona

El processat afirma que li va fer tocaments tornant de festa

La nit del 7 al 8 de març del 2019, un grup de joves van quedar en un pis d'estudiants de Girona. Allà, van estar bevent alcohol abans de sortir de festa a diferents locals de la ciutat. Entre el grup hi havia l'ara acusat i la víctima, que aleshores tenia 17 anys i li faltaven pocs dies per a la majoria d'edat.

Segons les acusacions, cap a les quatre de la matinada una part del grup va tornar cap al pis. Hi havia la denunciant, el processat i una amiga. "Durant el trajecte ja se li va insinuar", ha explicat l'amiga al judici, que s'ha fet aquest dimarts a la secció tercera de l'Audiència de Girona. En concret, assegura que li va proposar anar a dormir a casa d'ell però la noia s'hi va negar.

Un cop al pis, i mentre l'amiga era al lavabo, el jove i la víctima es van estirar al llit. Va ser llavors, ha declarat al judici, que l'acusat li va fer tocaments. Primer per sobre de la roba i, després, per dins. "A mi se'm va fer etern. Li vaig dir que parés més d'una vegada", ha relatat la noia.

L'amiga ha detallat que, des del lavabo, va sentir la víctima dient "no" i "para". Va sortir corrents i quan va entrar a l'habitació la va trobar plorant. La víctima ha exposat que, en aquell moment, no tenia una relació de molta confiança amb aquesta noia i, per això, va decidir enviar-li un whatsapp a la seva millor amiga, que no era a l'habitatge. Li va explicar el que havia passat, ella la va trucar i va parlar tant amb ella com amb l'amiga que era el pis.

Per això, es van estirar a dormir al llit però amb aquesta amiga situada al mig, per evitar el contacte entre l'ara acusat i la denunciant. Una estona més tard van arribar els altres dos joves que formaven part del grup d'amics. La noia va explicar què havia passa i un d'ells va decidir acompanyar el processat a casa.

"Quan em va dir que parés, vaig parar"

Al judici, l'acusat ha reconegut que va fer tocaments a la noia però ha dit que va parar quan ella li va dir que no volia: "Quan em va dir que parés, vaig parar". El processat ha exposat que després la va veure plorar però que no ho va atribuir a aquest episodi perquè durant la nit ja havia plorat en algun moment perquè feia "hores" que s'ho havia deixat amb la seva parella.

La fiscalia l'acusava inicialment d'un delicte d'agressió sexual i demanava 10 anys de presó. Al final del judici, ha modificat l'escrit de conclusions provisionals perquè considera que no ha quedat provat que l'acusat utilitzés la força o intimidés la víctima. Per això, sol•licita ara 4 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb una atenuant d'embriaguesa perquè diversos testimonis han explicat que el processat anava "més begut que la resta" aquella nit i havia consumit alcohol.

També ha retirat la petició d'expulsió del país de l'acusat en cas de condemna perquè sosté que ha justificat que té arrelament al país, tot i haver nascut a l'estranger. L'acusació particular s'ha adherit a la petició del fiscal. La defensa demana l'absolució. El judici ha quedat vist per a sentència.