Vila diu que CiU vol un estat propi 'no contra ningú sinó per un país millor i lliure'

"Som uns moderats, però de radicalitat i centralitat democràtica", ha dit el cap de llista convergent a les comarques gironines

Santi Vila, cap de llista de CiU a les comarques, fa aquestes declaracions en un míting a les Bernardes de Salt (Gironès) acompanyat per Jaume Torramadé, alcalde de la localitat i president de la Diputació de Girona, i de Josep Antoni Duran i Lleida, líder d'Unió Democràtica

Vila ha afirmat que si CiU hagués "d'estar contra algú seria contra els governs espanyols que sistemàticament" han "negat el diàleg i han incomplert les disposicions de la llei". L'alcalde de Figueres ha sentenciat que "malgrat que quan arriben les eleccions, de manera sospitosa, t'estenen falsament la mà per tornar a un model que és del segle XX, que està caducat i és totalment insostenible".

Santi Vila s'ha reafirmat en la convicció que el moment actual és "fundacional i on contra les pors calen fer servir les raons, arguments en positiu, ja que partits com el PP fan de la fòbia una estratègia política", ha recollit CiU en una nota de premsa.

A aquestes afirmacions hi ha donat suport Jaume Torramadé, que ha remarcat que CiU "només" ha "començat la feina", que "encara queda molt" i que el partit necessita "una majoria per fer-ho possible, l'estat propi, la preservació de l'Estat del Benestar".

Per la seva part, Joan Antoni Duran i Lleida, ha reforçat la idea de què s'han convocat "eleccions no per interès partidista sinó perquè el pacte fiscal" que volien "consolidar " i van "prometre a la ciutadania, en Rajoy el va liquidar sense dilacions". "No és culpa d'en Mas haver d'avançar eleccions, la manca de diàleg, que ha palesat el poble de Catalunya, ens ha mogut a fer-ho", ha sentenciat.