Castel (C's): 'Si algú no se sent espanyol doncs que marxi del país'

El candidat gironí de Ciutadans ha reclamat més inversió en infraestructures com la N-II i el corredor mediterrani

El candidat de C's, Albert Rivera, ha instat aquest dissabte als votants que no vulguin canviar res a votar els altres partits, com el PSC i el PP, ja que la seva formació sí que vol canviar les coses, sobretot el funcionament de la democràcia espanyola i catalana. Rivera ha rebutjat el vot dels independentistes, però també el d'aquells que ja els està bé "el repartiment de càrrecs" que, segons ell, practiquen els grans partits espanyols i CiU, que són "la principal agència d'ocupació". En un acte a Caldes de Malavella (Selva), Rivera ha reclamat a l'estat que acabi obres transcendentals per Girona com la N-II, el TGV fins a França i el corredor mediterrani, perquè també "vertebren Espanya".

Segons Rivera, l'actual "lluita de classes" es dóna entre els poderosos, que ha identificat com els partits polítics grans i els seus "amics" i la resta de la població, inclosos les pimes, els autònoms i els treballadors. El candidat de Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C's) ha assegurat que el poder econòmic, polític i mediàtic es reparteix a Espanya entre quatre persones: els líders de PP, PSOE, CiU i PNV.

En aquest sentit, ha dit que Espanya ho està passant malament en aquesta crisi principalment per la gestió dels seus polítics. Tot i així, ha dit que mentre Artur Mas vol marxar de l'estat, C's s'hi vol quedar per reformar-lo i millorar-lo. Com en gairebé en tots els seus actes, Rivera també ha acusat PP i PSOE d'alimentar el separatisme: ha recordat que l'any 2010 el 95% dels votants socialistes no volien pactar amb ERC i el PP ha aprovat els pressupostos de CiU al Parlament, incloses les subvencions a Òmnium Cultural: "Quin cinisme". Per Rivera, CiU i PP "són el mateix, són germans" però ara han de fer veure que van separats.

En aquest punt, ha demanat als independentistes i als que no volen que canviï res que no votin C's, i ha reclamat el sufragi de tots aquells que sí que volen canviar les coses i tirar endavant el que ell anomena "la transició ciutadana".

També ha criticat PP i PSOE per dir que estimen Catalunya però, alhora, no fer les inversions que demana i són justes per la "vertebració d'Espanya", com les que més afecten Girona: el desdoblament de la N-II, el TGV fins a França o el corredor mediterrani.

Rivera ha admès que "no és fàcil dir públicament que ets espanyol a Girona" i ho ha agraït als militants i simpatitzants de la formació en aquestes comarques. De fet, ha assegurat que el partit treballarà perquè es puguin presentar candidatures de la formació a tots els municipis gironins en les properes eleccions.

El candidat de la formació a Girona, Jean Marie Castel, ha aprofitat l'acte central de la formació en aquesta demarcació per reclamar les inversions en infraestructures que les comarques gironines demanen, com la N-II, el TGV o el corredor mediterrani. Però també ha criticat que els ciutadans hagin de suportar "estructures polítiques" sobredimensionades. "Ja en tenim prou de polítics professionals", ha exclamat, davant dels aplaudiments dels 130 assistents al sopar al Melià Golf Vichy Catalán Hotel.

Sobre la independència, ha animat els independentistes que no se sentin espanyols a marxar del país, com "fa qualsevol".

També ha intervingut la candidat de C's a Lleida, Ángeles Ribes, que ha lamentat que els independentistes puguin obligar els seus nebots de Girona a visitar-la amb passaport i haver de pagar aranzels si són empresaris, perquè quedarien fora de la Unió Europea.