Dues persones mortes en l'incendi als baixos d'un bloc de pisos a Cassà de la Selva

El foc s'ha originat cap a les 8.42 hores i ja està apagat

Incendi mortal en els baixos d'un bloc de pisos a Cassà de la Selva (Gironès), amb dues persones mortes i quatre ferides segons ha pogut saber aquest diari. L'edifici afectat es troba al número 51 del carrer del Raval i hi hauria diversos pisos ocupats.

El foc s'ha originat cap a les 8.42 hores, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Al lloc dels fets hi ha sis dotacions de Bombers, així com d'altres dels Mossos d'Esquadra i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els Bombers han informat que el foc ja està apagat i que també s'han atès tres persones per inhalació de fum.

Hores d’ara el foc ja està apagat. Després de ventilar la finca, els Bombers ja han considerat oportú que puguin tornar als seus pisos les persones que n’havien sortit pel seu propi peu. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha enviat 8 unitats, ha atès 4 persones intoxicades en haver inhalat fum. Tres d’elles han estat evacuades a l’hospital Santa Caterina de Salt. La quarta ha estat donada d’alta in situ. Dels tres ferits, dos ja han estat donats d'alta i el tercer, que es troba estable, està pendent de resultats de proves.

Els Mossos d’Esquadra hi ha enviat 3 unitats de Seguretat Ciutadana i una del Grup d’Investigació.

Segons fonts properes al cas, el cossos de les víctimes mortals s'han localitzat en una zona propera a un cel obert. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per determinar l'origen del foc. "Assumim la investigació d'aquest incendi en el que, malauradament, dues persones han perdut la vida. Comencem les tasques per esbrinar els motius de l'incendi i per poder identificar les víctimes", ha explicat el cap de l'ABP Gironès Pla de l'Estany, l'inspector dels Mossos d'Esquadra, Xavier Domènech.

Domènech ha concretat que els cossos de les dues persones que han mort estan en molt mal estat i que segurament caldrà recórrer a l'ADN per poder confirmar-ne la identitat. A les onze del matí ha arribat la forense per fer l'aixecament dels cadàver. "Ja hem informat el jutjat de guàrdia i treballem conjuntament seguint les seves directriu per determinar les causes de l'incendi", ha afegit Domènech.

La unitat d'investigació de l'ABP i la policia científica han començat a inspeccionar el pis afectat per determinar on i per què s'ha originat l'incendi. Domènech ha concretat que possiblement la unitat central d'incendis estructurals dels Mossos d'Esquadra també participarà en la investigació per analitzar les causes i peritar els danys.

"La investigació està oberta i, de moment, desconeixem com s'ha iniciat el foc. Segons comenta l'ajuntament és un pis on es tindria la llum punxada i la companyia elèctrica està fent gestions en aquest sentit", ha explicat l'inspector.

Pis ocupat

"El que ha passat avui és una desgràcia, però era previsible", ha afirmat l'alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet. L'alcalde concreta que a la població tenen "un problema amb els pisos ocupats": "Un problema que moltes vegades acaba malament, com per desgràcia ha passat avui".

Mundet ha explicat que en aquest bloc hi havia ocupat el pis dels baixos on hi ha hagut l'incendi i que a l'edifici veí hi ha vuit pisos més amb ocupes. Segons l'alcalde, la Policia Local fa "setmanes" que està fent seguiment de la situació perquè ha generat queixes i conflictivitat amb els veïns.

L'alcalde ha explicat que fa dues setmanes van tallar la llum al pis on hi ha hagut el foc. "Tant en aquest bloc com en el veí, la Policia Local hi fa un seguiment exhaustiu. Vam tallar la llum i, pel que sembla, han tornat a remenar les línies elèctriques i a connectar-se a la llum de manera fraudulenta", ha dit Mundet.