Millo a Mas: 'Només li falta dir que amb la independència serem immortals'

El ministre d'Agricultura diu a Roses que mai abans cap govern espanyol s'havia compromès tant amb Catalunya com el de Rajoy

El PP ha reunit més d'un centenar de militants i simpatitzants al Teatre de Roses en un acte electoral en el qual el candidat gironí, Enric Millo, s'ha fet acompanyar pel ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Rural, Miguel Arias Cañete. El ministre ha aprofitat la visita a Roses per reunir-se amb propietaris afectats per la llei de Costes de la marina d'Empuriabrava i de Santa Margarida, a Roses.

El ministre ha remarcat que el PP "compleix els compromisos electorals" i ha recordat que han impulsat la modificació de la llei de Costes que permetrà "donar seguretat jurídica" als propietaris de cases i amarradors situats a les marines interiors. "La nostra voluntat és fer compatible la sostenibilitat mediambiental amb el desenvolupament econòmic i turístic que és tan important en una província com Girona", ha remarcat el ministre. En aquest sentit, el candidat gironí ha celebrat que aquesta és "una prova més" de què el PP compleix amb Girona.

Arias Cañete ha defensat durant la seva intervenció la relació que l'executiu de Rajoy ha tingut durant aquests mesos amb Catalunya. "Mai abans cap govern havia fet tant per Catalunya", ha assegurat el ministre, que ha apel·lat a la unitat d'Espanya per sortir de la crisi. "Els mercats volen estabilitat i no entenen ni de lemes ni de manifestacions", ha dit.

El ministre ha remarcat la importància d'aquests comicis i ha dit que són unes eleccions "sense precedents". També ha apel·lat als votants "moderats de CiU" i també als del PSC a votar el PP. "Us demano a tots que aneu a per ells, sense por, i que els expliqueu què farem, perquè el vot útil en aquestes eleccions és el PP", ha demanat als militants.

Crítiques a la gestió de Mas

El candidat gironí del PP, Enric Millo, -que ha estat portaveu del partit al Parlament aquesta legislatura- ha dedicat bona part del discurs a carregar contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i el fet que hagi decidit avançar les eleccions. "Mas ha dimitit i s'ha embolicat l'estelada només per tapar la seva incapacitat de treure'ns de la crisi", ha assegurat Millo, que ha titllat al president de "mentider i covard".

Millo també s'ha referit al dret a decidir que la majoria de partits inclouen en el seu programa electoral i ha dit que el dret que reclama el PP és el de "saber la veritat". "Els ciutadans es mereixen saber la veritat sobre on ens portarà la independència perquè ens està duent a un univers desconegut, aquest és el dret que defensem i no el de decidir que ja el tenim des que es va fer la Constitució", ha sentenciat.

El candidat ha criticat Mas per considerar que proclama que la independència serà la solució als problemes dels catalans. "Només ens falta que ens digui que si som independents serem immortals, què es creu que els catalans som tontos o sense petits sense capacitat de raonar?", s'ha preguntat Millo.

En el segon dia de campanya, Millo ha explicat que "tots els partits gironins van contra el PP". "Aquesta serà una campanya dura però es pensen que em callaran la boca i no és així perquè no m'espanten, al contrari, tot això em dóna més forces", ha valorat Millo, que considera que les altres formacions "tenen por del PP perquè saben que hi ha molta gent que pensa com nosaltres".