El confinament comarcal deixa un aspecte desolador a la Costa Brava

Bona part dels hotels que tenien obert han optat per tancar

El confinament comarcal ha buidat la Costa Brava de visitants aquest cap de setmana. La decisió del Procicat ha suposat un "cop dur" per l'hostaleria del litoral gironí després de la "molt bona Setmana Santa" que ha tingut. La gerent del Grup Costa Brava Centre, Judit Lloberol, lamenta la decisió del Govern i assegura que molts hotels que tenien obert fa una setmana han hagut de tancar. Pel que fa a la restauració, Lloberol remarca que les reserves "han caigut", tot i que "ho té més fàcil per aguantar que els allotjaments".

Lloberol, carrega contra el Govern i assenyala que el tancament comarcal ha fet que la majoria d'hotels hagin abaixat la persiana quan fa deu dies van decidir aixecar-la amb l'expectativa de poder treballar sense nous confinaments. "Estàvem molt contents a principis de setmana, però això ens ha perjudicat molt. El problema és que ara han de tornar a tancar i posar el personal a l'ERTO. És molt complicat haver de treballar amb tant poc marge per prendre decisions", remarca Lloberol.

Un bon exemple és l'hotel Sant Roc de Calella de Palafrugell. La seva propietària, Bàrbara Halle, explica que tenien prevista una ocupació del 40% per aquest cap de setmana. Arran de la decisió del Procicat, però, van contactar amb els clients –tots de fora del Baix Empordà- i van optar per tancar i passar les reserves per a més endavant.

Halle reconeix que "veien a venir que tornarien a tancar" i més després de "l'allau" de gent que hi va haver en aquesta població durant la Setmana Santa. L'hotelera explica que no s'esperaven la quantitat de gent que va anar a Calella de Palafrugell.

La gerent del Grup Costa Brava Centre assenyala que la restauració "ho té més bé" que els allotjaments perquè és fàcil que la gent de la comarca vagi a dinar a fora. Tot i això, remarca que el confinament comarcal els perjudica perquè la gent que té segones residències no poden venir els caps de setmana i aquest "és un client molt important".

Esperen un bon estiu

Tant Lloberol com Halle esperen que l'estiu sigui millor que el de l'any passat. En aquest sentit, les dues són optimistes especialment després de veure la resposta dels clients durant la Setmana Santa. "La veritat és que sol ser un preludi de com anirà l'estiu i, per això, confiem que funcioni molt bé", diu Halle.

Ara bé, Lloberol assenyala que "és clau" que l'obertura de les fronteres i la possibilitat de rebre turistes de fora de l'estat espanyol. I és que l'estranger és un client que permet desestacionalitzar la temporada. "Tot i que el d'aquí respon molt bé, només pot venir al juliol i l'agost. Amb això és molt difícil sobreviure", conclou Halle.