Entreguen més de 170 propostes als pressupostos participats de Cassà de la Selva

S'escolliran deu i els veïns votaran el més idoni

El passat diumenge, 28 de març, va finalitzar el termini per presentar propostes per als Pressupostos Participats de Cassà de la Selva (Gironès). Enguany s’han rebut 172 propostes, 143 en línia i 29 que s’han dipositat a les urnes situades a l’Ajuntament, al Centre Cultural Sala Galà i a la Piscina Coberta Municipal.

La regidora de Comunicació de l’Ajuntament de Cassà, Carla Matilla,  valora molt positivament les 172 propostes rebudes, "Aquesta fase dels pressupostos participatius, lluny del que podia semblar fa un temps, ha demostrat que la ciutadania de Cassà és molt participativa i té propostes per millorar el seu municipi", assenyala.

Durant les properes setmanes el personal tècnic de l’ajuntament analitzarà la viabilitat de les propostes, així com la seva adequació a les normes del procés. Les propostes per ser vàlides, havien de complir les següents condicions:

  • Ser  inversions d’interès públic, que no tinguessin un cost de manteniment extraordinari, i que no suposessin la contractació de nou personal.
  • Donar resposta a una necessitat concreta i ser diferents a les propostes guanyadores de les edicions anteriors.
  • Ser de competència municipal.
  • Ser tècnica i econòmicament viables.
  • Respectar el marc jurídic legal i no contradir els plans municipals aprovats.
  • No podien ser subvencions o ajuts a entitats i/o col·lectius.
  • Cap proposta podia superar els 80.000€

Els projectes que compleixin amb aquestes condicions es valoraran a nivell tècnic, i es portaran al taller TOP 10, una jornada participativa que servirà perquè la ciutadania decideixi les 10 propostes que passaran a la fase final de votació. Es preveu que el taller es dugui a terme durant el mes de juny.

Les propostes que no compleixin amb les condicions del procés quedaran descartades, i es podrà consultar el motiu pel qual no han superat el filtre tècnic. Es pot trobar tota la informació degudament actualitzada al web del procés.