Cornellà de Terri fa un Ball del Cornut simbòlic en homenatge als sanitaris

L'acte s'ha fet sense públic i l'ha retransmès Televisió de Banyoles

Minuts abans de les nou del matí l'arbre de Maig ja lluïa a la plaça que porta el mateix nom a Cornellà del Terri. Habitualment un grup de persones ajuden a plantar el tronc de pollancre més alt que hi hagi pels voltants del municipi, tal com marca la tradició. A través de cordes i amb la força humana, el tronc es va aixecant a poc a poc a les dotze del migdia de cada Dilluns de Pasqua abans de donar pas al Ball del Cornut.

Aquest any, però, una grua s'ha encarregat de substituir la força que feien abans els veïns i l'ha plantat des de primera hora del matí. L'alcalde del municipi, Salvador Coll, ha recordat que la pandèmia ha obligat a "reformular" la festa, ja que calia evitar les aglomeracions que es produeixen habitualment en aquesta festa.

A més, el Ball del Cornut també s'ha substituït per un acte simbòlic en homenatge a totes les persones que han superat la covid-19 i també els sanitaris que porten més d'un any treballant per combatre'l. L'arbre de Maig simbolitza "la lluita del poble contra el feudalisme", ha recordat Coll. Per això aquest any s'ha aprofitat per transformar aquesta lluita del poble contra la pandèmia. "S'ha de plantar cara al virus", ha reafirmat l'alcalde.

L'acte, però, ha estat sense públic. Els únics privilegiats que l'han pogut viure en directe són els veïns de la plaça que no s'han perdut l'ocasió i han sortit al balcó per seguir en directe el ball més atípic de la història. La resta de veïns també l'han pogut seguir perquè Televisió de Banyoles l'ha retransmès en directe.

De fet, Coll ha assegurat que l'han creat pensant en un "format televisiu" per tal que la gent pogués seguir des de casa aquest acte de festa major. Al migdia un veí de Cornellà que va sobreviure a la covid-19 conjuntament amb dos treballadors del dispensari local que hi ha a Cornellà del Terri han participat en aquest particular Ball del Cornut.

Primer han hissat la senyera a l'arbre del Maig. A continuació ha sortit el Cornut i els ha donat un ram de flors en agraïment i ha destapat una placa que commemorativa. Finalment s'ha fet un minut de silenci per totes les víctimes que deixa la pandèmia. L'acte ha durat mitja hora, aproximadament.