Detinguts dos ocupes que es van enfrontar contra una setantena de veïns a Roses

Els residents van aprofitar per tapiar l'entrada de l'habitatge perquè no tornin a ocupar l'immoble

Una polèmica que durant dos anys ha esdevingut el principal mal de cap dels veïns del carrer Pare Claret de Roses (Alt Empordà), podria haver arribat a la seva fi després que dos ocupes van ser detinguts ahir en enfrontar-se amb una setantena de manifestants que reclamaven marxessin de l'immoble.

Agents dels Mossos d'Esquadra van procedir a la detenció dels dos homes, de 27 i 28 anys i nacionalitat magrebina, acusats d'un suposat delicte desordres públics. Els fets van donar inici a la matinada del 28 de març, moment en que els ocupes van començar a fer molt soroll perquè estaven celebrant l'aniversari d'un d'ells, nascut el 28 de març del 1993. Aquest fet va provocar que una quarantena de veïns sortissin al carrer fent una cassolada improvisada com a mostra de protesta i reclamant que abandonessin el pis.

Després d'ignorar-los, van continuar fent soroll a primera hora del matí, fet que va comptar amb la rèplica d'una setantena de veïns que es van tornar a aplegar davant de l'immoble que és propietat d'un banc. Aquest cop però, els ocupes van sortir al balcó i van començar a llençar objectes contra els manifestants que van avisar a la Policia Local i aquests, al seu torn, als Mossos d'Esquadra. Els agents es van personar a l'edifici a les 11:49h i els van arrestar.

A partir d'aquell moment els veïns van procedir a tapiar l'accés al pis perquè no pugui tornar a ser ocupat i és que, aquest, és un habitatge que durant dos anys ha estat pres per diverses persones.

Els dos homes, que tenen antecedents diversos, van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Figueres que en va decretar la llibertat amb càrrecs.