Es reprenen les obres a l'N-II entre Caldes i Sils

La primera fase se centrarà en anivellar els terrenys i preparar els accessos per després poder treballar a la mateixa calçada

Cinc màquines i set operaris han trepitjat de nou els terrenys que han quedat en estat d'abandó des del 2009 quan l'empresa que estava fent les obres va fer fallida. Durant tot aquest temps, s'han pogut veure estructures a mig muntar, terres mogudes i vorals malmesos. Les primeres tasques consistiran en desbrossar, anivellar els terrenys i drenar alguns punts que ara tenen aigua estancada així com la millora dels accessos. A partir de la setmana que ve començaran les millores de seguretat i pavimentació de l'actual via de l'N-II. Seran uns treballs que es faran en paral·lel i que són indispensables per dur a terme el desdoblament. La licitació de les obres estableix tot aquest treball durant un període de quinze mesos.

Les obres en aquest tram -de 6,6 km- estaven aturats des del 2009. El govern estatal va pressupostar per aquest 2012 una partida de 15,9 MEUR per a aquest tram i en el pressupost de l'any que ve ha inclòs una partida pràcticament igual. La licitació d'aquest tram es va fer l'estiu del 2011 -amb el PSOE al govern de l'Estat- i es va adjudicar provisionalment dos dies abans de les eleccions generals de novembre del 2011. En aquell moment, l'adjudicació no era definitiva perquè les empreses van presentat pressupostos per sota del preu mínim de licitació, que va ser de 39 MEUR. Quan el PP va accedir al govern de Madrid va assegurar que aquestes obres s'adjudicarien abans d'acabar l'any.

L'adjudicació definitiva es va signar el 24 d'octubre passat, el pas que ha permès desencallar una situació que des del territori i partits polítics han vingut denunciant de forma reiterada. De fet, el Consell Comarcal de la Selva ha portat l'estat de la carretera al seu pas per la comarca fins a la fiscalia.