L'adjudicació de les obres de l'N-II podria ser una maniobra electoral segons Recoder

El projecte "serà una realitat el dia que l'obra s'acabi, no el dia que es comenci", adverteix el conseller

"No dono valor a l'anunci per sí sol", ha admès Recoder, que ha recordat altres incompliments de Foment com l'acord per fer obres viàries a Catalunya que va anunciar el 2006 l'exministra Magdalena Álvarez i del que "no s'ha executat ni el 10%".

El conseller ha indicat que el Govern té "un recel fonamentat en l'experiència", que l'executiu català comparteix "amb moltíssima gent en aquest país". Recoder també s'ha referit a l'execució de les obres del Ministeri de Foment a Catalunya, que "només va arribar al 35%" en relació als pressupostos del 2011.

Recoder ha afegit que hi ha una "llarga llista" d'incompliments de Foment amb Catalunya en matèria d'infraestructures. "No es gasten els diners que diuen que es gastaran, mentre en altres llocs de l'Estat, com és el cas de Madrid, l'execució és del 111% del que està pressupostat", ha sentenciat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha fet aquestes declaracions des de la capital de Colòmbia, Bogotà, on ha acompanyat un grup d'empreses catalanes del sector de la construcció que opten a adjudicar-se projectes d'obra pública al país. El conseller també ha signat aquest dimecres un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Bogotà per oferir el coneixement de Catalunya en urbanisme i gestió d'infraestructures.