Sis detinguts a Girona per abusar sexualment de tres menors a canvi de diners, drogues i alcohol

Els homes, que publicaven anuncis en webs de contactes, tenen entre 19 i 42 anys

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 18 de març, sis homes, d’entre 19 i 42 anys, de nacionalitats espanyola, portuguesa i dominicana, veïns de Girona, com a presumptes autors d’abusos sexuals a menors, inducció de menors a l’abandonament del domicili, omissió del deure de socors, exhibicionisme i delictes contra la salut pública.

La investigació es va iniciar el desembre de 2020 quan els mossos van tenir coneixement que un home havia deixat una menor, amb símptomes d’intoxicació per drogues, a les urgències d’un hospital de Girona i havia fugit del lloc.

Fruit de les inspeccions policials, els agents van saber que la noia es trobava escapolida d’un centre terapèutic i educatiu del Berguedà. A més, van esbrinar que habitualment freqüentava un pis situat a l’Avinguda Sant Narcís de Girona on es reunien toxicòmans.

Gràcies a la col·laboració ciutadana i les indagacions policials, els mossos van constatar que al pis esmentat i en un altre situat al carrer del Carme es consumien i venien substàncies estupefaents així com es promovia, afavoria i es facilitava la prostitució.

Durant la investigació es va identificar un grup de sis persones, els quals vivien en aquests dos pisos, i que havien mantingut relacions amb tres menors, que anaven habitualment a aquests domicilis, a canvi de diners, droga o alcohol. A més, un dels detinguts s’encarregava de publicar anuncis en pàgines de contacte per facilitar les trobades.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els detinguts, la majoria amb antecedents, van passar el dia 19 de març a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.