El candidat gironí del PSC s'apunta al carro del dret a decidir

Juli Fernández escull Palafrugell per fer la presentació oficial de la candidatura

El cap de llista del PSC i alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha fet el primer acte oficial com a candidat al Museu del Suro de Palafrugell. Allà ha defensat el dret de Catalunya a constituir-se com a Estat "si la ciutadania així ho vol". Fernández ha assegurat que el dret a decidir és en els principis fonamentals "de la radicalitat democràtica assumida pel socialisme". Per tant, ha assenyat que Catalunya ha de poder decidir el seu futur. "La independència no ens ha de fer por, però també cal acceptar que el món és interdependent", ha reflexionat Fernández que creu que el PSC és un "partit central" de Catalunya i té "el deure" d'estar en aquest procés com a "garant de la democràcia".

Fernández ha deixat clar que l'aposta d'aquest nou encaix de Catalunya amb Espanya passa pel federalisme, fórmula que els socialistes defensen per "història, sentiment i convicció". "El federalisme és voluntat de pacte i diàleg", ha assegurat. "La vertebració de Catalunya dins d'Espanya ha de basar-se en el respecte absolut i el plànol d'igualtat entre el nostre país i la resta d'Estats federals. Serà així o no serà", ha manifestat.

El candidat també ha remarcat que cal "recuperar" les polítiques socials i ha criticat CiU per les "retallades indiscriminades" que ha aplicat, especialment, en sanitat i educació. També ha reivindicat el potencial de Girona i el seu posicionament geoestratègic com un dels elements essencials que ha de permetre impulsar econòmicament les comarques gironines per sortir de la crisi.