Girona avança amb l'enderroc de l'edifici que unirà el carrer de la Universitat de Cervera amb el Parc del Migdia

Avui s'han completat les expropiacions dels habitatges

L’Ajuntament de Girona ha fet un nou pas endavant per connectar el carrer de la Universitat de Cervera amb el parc del Migdia. Avui, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha encapçalat l’acte de possessió i ocupació dels darrers habitatges que quedaven per fer. Tots ells formen part de l’àmbit situat a l’encreuament entre el carrer de la Universitat de Cervera i el de la Universitat de Montpeller.

Ara, el següent pas és iniciar el procés de licitació de les obres d’enderroc d’aquests edificis. Un cop estiguin adjudicades, el termini d'execució de les actuacions serà de cinc mesos. Aquesta iniciativa permetrà donar continuïtat a la trama urbana d’aquesta zona de Pla de Palau – Sant Pau i millorar la mobilitat dels veïns i veïnes del barri.

“Estem a la part final d’un procés que ha sigut llarg però, que haurà valgut la pena, perquè amb la nova connexió esponjarem urbanísticament un sector del barri de Pla de Palau – Sant Pau, facilitant l’accés al parc del Migdia i guanyant espai públic per als veïns i veïnes i per a la circulació. Un cop hem signat les expropiacions, l’objectiu ara és tirar endavant la licitació de l’obra perquè aquesta millora sigui una realitat al més aviat possible”, afirma el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme i Activitats de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí.

El projecte d’enderrocament incorpora també la urbanització del carrer resultant, que travessaria del carrer de la Universitat de Montpeller al carrer de Pau Vila i Dinarés, a banda de la delimitació dels dos solars que quedarien a banda i banda de la via. En aquests espais, el consistori preveu la construcció de dos nous blocs d’habitatges de promoció pública.