Salt compra 94 pisos més per a la gent gran, estudiants, parelles joves i famílies vulnerables

El parc d'habitatges ja suma 184 vivendes en total

L’Ajuntament de Salt (Gironès) ha fet un nou pas per consolidar i ampliar el Parc Municipal d’Habitatge. Avui el plenari ha autoritzat la Gestora Urbanística Nousalt a concertar un préstec de 4.984.939 euros per la compra de 94 pisos que s’afegiran als 83 que es van adquirir a finals de l’any 2019, els 2 comprats recentment i els 5 amb els quals ja comptava la Gestora.

L’operació es durà a terme a través de la línia de préstecs bonificats i oferts per l’Institut Català de Finances després que Nousalt hagi executat el dret de tanteig i retracte sobre aquests habitatges. Sobre la quantitat total del crèdit, 3.705.939 milions es destinaran a la compra dels pisos mentre que 1.188.999 seran per dur a terme reformes en els habitatges que ho necessitin.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, recorda que “amb la compra d’aquests 94 pisos continuem avançant en l’objectiu que ens hem proposat per acabar l’actual mandat amb al voltant de 300 pisos”. “El Parc Municipal d’Habitatge de Salt és una prioritat i ens permet impulsar polítiques reals d’habitatge adreçades a col·lectius com els estudiants, les famílies joves, la gent gran o les famílies vulnerables”, afegeix Viñas.

Per la seva banda, el regidor de Territori i Habitatge, Àlex Barceló, insisteix en el fet que “seguim treballant per donar una solució a les més de 900 peticions de saltencs i saltenques per accedir a pisos de lloguer social i protecció oficial i, en aquesta línia, disposar d’un Parc Públic d’Habitatge Municipal potent és l’eina clau”.

Lloguers segons ingressos i tipologia de pis

El preu del lloguer dependrà de la zona, superfície i nombre d'habitacions dels pisos i oscil·larà entre els 150 euros i els 600 euros al mes tenint en compte el màxim que estableixi la normativa sobre habitatges de protecció oficial (exceptuant els reservats per a emergències). La quantitat mensual es calcularà també segons els ingressos dels sol·licitants.

D’altra banda, i segons marca el reglament d’accés al Parc Municipal, la distribució inicial dels habitatges, modificable per l'Ajuntament en funció de la demanda real, serà d'un 20 % per a estudiants, un 20 % per a joves o famílies joves (menors de 35 anys), un 20 % per a persones o famílies d'entre 35 i fins a 65 anys i altres demandants d'HPO no inclosos en cap dels altres usos preferents, un 15 % per a casos de la Mesa d'emergències econòmiques i socials de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, amb un màxim de 15 pisos, un 10 % per a persones grans (jubilades o 65 anys o majors), un 5 % destinats a persones amb diversitat funcional, discapacitat i/o dependència, un 5 % destinats a pisos d'inclusió, gestionats directament per l'Ajuntament o Gestora Urbanística Nou Salt, SLU o per entitats del tercer sector, amb un màxim de 15 pisos i un 5% per a pisos en règim d'allotjaments temporals, amb un màxim de 10.