El treballador mort a l'escorxador ha rebut una sola ganivetada a l'estèrnum

L'empresa Frigorífics Costa Brava no té constància que els dos treballadors estiguessin enemistats

El crim ha tingut lloc pels voltants d'un quart de tres de la matinada. Aleshores, la plantilla -que fa un sol torn de nit- tornava d'un dels descansos de la jornada. A l'empresa hi treballen uns 800 treballadors i, en aquells moments, n'hi deuria haver la meitat a l'interior de la planta, repartits en les diferents cadenes de producció.

L'agressor, un xinès de nom Xiaowei, es trobava tallant panxeta de porc. El detingut, que té 38 anys, havia entrat a Frigorífics Costa Brava aquest passat mes de maig, i treballava de costat amb la víctima. Tot i que es desconeix el detonant del crim, l'advocat de l'empresa, Joan Pérez, ho ha atribuït a una discussió que els dos haurien mantingut feia poca estona.

Encara que algunes fonts hagin apuntat que agressor i víctima ja s'havien discutit altres vegades, el cert és que a l'empresa no li consta que estiguessin enemistats. "Durant les darreres hores, hem parlat amb els caps i diferents companys, i cap d'ells ens ha dit que hi hagués algun motiu aparent; ningú, per unanimitat, coneixia cap causa que hagués pogut fer preveure aquest crim", ha indicat Pérez.

"La causa és absolutament desconeguda i imprevisible", ha precisat l'advocat de Frigorífics Costa Brava. I hi ha afegit: "Desconeixem què ha passat, però ha de ser una qüestió estrictament personal entre ells".

Atac fulminant

Sigui com sigui, l'atac ha estat fulminant i ha agafat la víctima totalment desprevinguda. L'agressor s'ha girat d'una revolada i ha enfonsat el mateix ganivet amb què tallava la carn al pit de la víctima. El xinès empunyava l'arma amb la mà dreta, i ha fet servir l'esquerra per empentar l'altre home i separar-lo de la zona de treball.

La fulla del ganivet s'ha clavat a l'estèrnum de la víctima, que s'ha desplomat amb el mànec clavat al pit. Tot i que s'ha activat una ambulància de seguida, l'home -un africà de 30 anys procedent de Costa de Marfil- ha mort poca estona després.

La víctima es deia Koffi i feia quasi un any i mig que treballava a Frigorífics Costa Brava. Hi havia entrat el mes de maig del 2011. Tot i que es desconeix si té dona i fills, sí que se sap que hi ha familiars seus que treballen en altres empreses de les comarques gironines.

Intentar amagar-se

Quan ha tingut lloc l'atac, els treballadors que en aquells moments es trobaven a la zona han escoltat com la víctima cridava i queia a terra. Després, els encarregats han fet marxar tota la plantilla del lloc i han alertat els Mossos d'Esquadra.

El xinès ha sortit corrents a l'exterior de l'empresa i s'ha intentat amagar al pati, aprofitant la foscor. Els agents, però, l'han detingut al cap de poca estona i l'han traslladat fins a la comissaria de Santa Coloma de Farners.

Durant tota la matinada, els agents encarregats de la investigació del cas han estat recollint proves a l'escena del crim, en presència de la comitiva judicial. L'aixecament del cadàver de la víctima s'ha fet pels voltants de tres quarts de nou del matí.

L'advocat de Frigorífics Costa Brava ha assegurat que l'empresa no prendrà mesures excepcionals entre la plantilla arran d'aquest crim. "La nostra política sempre ha estat la de tractar els treballadors com a treballadors, i no de separar-los per pertànyer a un o altre col·lectiu; per això aquests dos homes, de nacionalitats diferents, treballaven junts", ha precisat Joan Pérez.

"Nosaltres no hem portat a terme mai cap mesura preventiva per raons d'origen o ètnia, i creiem que ara tampoc ho haurem de fer, perquè es tracta d'una qüestió estrictament personal entre ells", ha conclòs l'advocat de Frigorífics Costa Brava.