Girona trasllada la fira mercat de Sant Jordi a l’esplanada de la Copa

Les parades de venda estaran reservades exclusivament a les llibreries i floristeries de la ciutat

L’Ajuntament de Girona traslladarà la fira mercat de Sant Jordi a l’esplanada de la Copa per garantir el compliment de les mesures de la covid-19. Tradicionalment, l’esdeveniment es desplegava cada 23 d’abril entre la Rambla i la plaça de Catalunya, però enguany el consistori, d’acord amb els gremis de llibreters i de floristes, ha decidit canviar l’emplaçament després d’analitzar diferents alternatives.

L’esplanada de la Copa és un espai que conjuga la possibilitat de poder efectuar el control d’aforament que garanteixi la seguretat de les persones visitants i alhora permeti un flux de compradors i compradores elevat que faciliti una bona dinàmica de vendes.

“Sant Jordi té una vocació social i cultural, però alhora és un esdeveniment de promoció de la ciutat i de dinamització econòmica. En aquests moments, des del govern tenim com a prioritat recuperar l’activitat i fer-ho de manera segura. Per això hem plantejat aquest canvi d’ubicació, que ha estat molt ben rebut pel sector, de manera que garantim que tota la ciutadania pugui gaudir de Sant Jordi amb les màximes condicions de normalitat possibles. Tot i que encara falta un mes i mig per Sant Jordi, calia prendre una decisió i hem optat per fer l’esdeveniment a l’esplanada de la Copa, i així garantim que es pot fer i que es compliran les restriccions actuals”, afirma la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes.

Una altra de les novetats és que la fira comptarà únicament amb parades de llibreries i floristeries de Girona. D’aquesta manera, es pretén fomentar la reactivació econòmica d’aquests dos sectors afectats per la crisi de la pandèmia. A més, aquests establiments també podran instal·lar per Sant Jordi una parada de venda davant els seus locals. A partir d’avui, les persones interessades ja poden sol·licitar l’estand a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Girona. El termini de presentació finalitzarà el dia 31 de març. Per a més informació es pot consultar el següent enllaç.

Pel que fa a l’organització, la fira mercat de Sant Jordi estarà oberta de les 9 a les 21 h. L’indret estarà tancat per tanques i només s’hi podrà accedir per un espai habilitat d’entrada i un altre de sortida. En tot moment es garantirà un aforament del 30%, hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició del públic i es compliran totes les mesures de seguretat que el Procicat estableixi.

Les parades es distribuiran de manera que es garanteixi que entre elles hi ha la distància de seguretat establerta per la normativa vigent per tal de respectar el pas de vianants. L’espai també comptarà amb una única zona on els autors i les autores podran signar llibres.

Cal tenir en compte que durant la diada de Sant Jordi no estarà permesa la venda ambulant pels carrers ni davant dels centres escolars.