L’Espai Gironès reobre les portes després dels canvis introduïts pel Procicat

El centre comercial obrirà de dilluns a divendres

El centre comercial Espai Gironès de Salt ha reobert avui les portes, de dilluns a divendres segons dicten les noves mesures del Procicat. Queda pendent però que el Govern deixi reobrir els establiments de restauració (n’hi ha 11 al centre comercial). El gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, ha manifestat la seva satisfacció per la reobertura però ha remarcat que "no té sentit que la restauració hagi de mantenir tancades les portes", amb l’excepció del take away que fan només alguns establiments. “Els establiments de restauració dels centres comercials haurien de tenir el mateix tracte que la resta del sector i haurien de poder obrir en els mateixos horaris permesos”, indica Jordà.

L’Espai Gironès  es va reafirmar com a garantia de seguretat en el context de la pandèmia amb la renovació per part de l’empresa Bureau Veritas del certificat obtingut a partir de l’auditoria dels procediments implantats. El centre comercial ha fet una inversió de 190.000 euros el 2020 i de gener a maig d’aquest any 2021 invertirà 135.000 euros més per tal que totes les activitats es desenvolupin amb la màxima seguretat.

El centre comercial ha aplicat un gran nombre de mesures: control del flux de trànsit  i de l’aforament, reforç de la neteja i de la desinfecció, regulació de l’ús d’ascensors, dispensadors de gel hidroalcohòlic, controls de l’estat de l’aire i temperatura, i  punts d’entrega de mascaretes i guants, així com personal contractat per informar als visitants de totes les mesures i comprovar que es compleixen, i estem a la seva disposició per tot el que necessitin.

A l’Espai Gironès hi treballen unes 800 persones (entre establiments, oficines, i departaments de neteja, seguretat i manteniment), i a aquesta xifra s’hi ha de sumar un número important de llocs de feina indirectes, petits empresaris, comerç local i altres cadenes.