Ultramort demana a Endesa sigui 'sensible' si la família de la dona intoxicada reclama indemnitzacions

El departament d'Interior xifra en 140 els intoxicats per inhalació de fums de generadors

La manca de subministrament elèctric ha tingut un desenllaç tràgic a les comarques gironines. Aquest dimecres al vespre, una dona de 40 anys veïns d'Ultramort (Baix Empordà) moria a conseqüència de la inhalació del diòxid de carboni que sortia del generador que havia instal•lat per escalfar-se. Els seus pares, una parella de 70, van haver de ser traslladats d'urgència fins a l'Hospital de Palamós (Baix Empordà), on van ingressar en estat greu.

L'alcaldessa del municipi, Maria Gràcia Serrats, lamentava aquest dijous 'el desenllaç fatal' del temporal al seu municipi, i assegurava que aquesta mort es podria haver evitat si no s'hagués estat tantes hores sense llum. Aquest divendres, arran de les conseqüències del temporal, l'Ajuntament ha convocat un ple extraordinari i ha adoptat tres acords.

El primer expressa el condol del municipi a la família de la víctima mortal. El segon, sol•licita a Endesa 'l'assumpció de les pèrdues econòmiques ocasionades com a conseqüència de la falta de subministrament elèctric als veïns que ho demanin'. I el tercer, demana a la companyia que es mostri 'especialment sensible' davant les peticions o reclamacions que pugui fer la família de la víctima.