Un mort i 105 intoxicats per inhalació de monòxid de carboni en utilitzar sistemes alternatius de calefacció

La víctima és una dona de 40 anys veïna d'Ultramort (Baix Empordà)

  • Brasers que han pogut servir com a sistema alternatiu de calefacció © Javier Lastras
    Brasers que han pogut servir com a sistema alternatiu de calefacció © Javier Lastras
  • Moltes persones s'han vist obligades a utiltizar generadors de gasolina © AG
    Moltes persones s'han vist obligades a utiltizar generadors de gasolina © AG
Del conjunt d'afectats, 61 pacients han estat atesos a l'Hospital de Palamós, 23 a l'Hospital Trueta de Girona, 9 a l'Hospital de Santa Caterina de Salt, 7 al de Blanes i 5 més a l'Hospital de Figueres. La directora dels Serveis Territorials de Salut a Girona, Marta Pedrerol, en declaracions a l'ACN ha explicat que la majoria dels afectats han estat lleus i que només a sis d'ells han requerit tractament a la cambra hiperbàrica de l'Hospital de Palamós.

Ha explicat també que no s'havia informat fins ara de les intoxicacions perquè el gruix d'afectats s'ha produït aquest dijous i dimecres i ha destacat que un nombre similar de casos se solen repetir cada any, tot i que se solen donar de forma aïllada al llarg de tot l'hivern. Pedrerol ha fet també una crida a la precaució a l'hora d'instal·lar generadors elèctrics dintre dels domicilis.

L'Hospital de Palamós ha estat el que més pacients ha rebut amb problemes per intoxicació de fum. Segons dades de Salut, dimarts es van atendre un total de 16 pacients, mentre que ahir dimecres, el servei d'urgències de l'hospital va atendre a 34 persones més i durant aquest dijous fins a les deu del matí i fins cap a la una del migdia, s'han atès una vintena més de pacients.

Normalitat en el funcionament de la xarxa sanitària gironina

Aquest dijous, tots els hospitals de les comarques gironines funcionen amb normalitat, tant pel que fa a intervencions quirúrgiques i consultes externes i proves diagnòstiques. Només l'Hospital Comarcal de Blanes, ho fa amb generadors. També els centres d'atenció primària capçalera funcionen amb normalitat, ja sigui amb la llum de xarxa com amb els 16 generadors que s'han instal·lat, segons que ha informat el Departament.

La consellera de Salut, Marina Geli, acompanyada de la directora territorial de Salut a Girona, Marta Pedrerol, i dels alcaldes dels municipis, va visitar ahir els centres d'atenció primària de Roses, Platja d'Aro, Lloret de Mar i Santa Coloma de Farners, i els Hospitals de Palamós i Blanes per agrair als professionals l'esforç que han dut a terme per atendre totes les incidències de la nevada i les condicions en què alguns d’ells han dut a terme la seva tasca aquests dies.