L'alcaldessa d'Ultramort culpa indirectament a les companyies elèctriques de la mort d'una veïna al municipi

Considera que 'no s'hauria d'haver allargat tants de dies aquesta situació que ha portat a aquest desenllaç fatal'

La mort de la veïna de 40 anys d'Ultramort, suposadament per la inhalació de fums d'un generador, ha trasbalsat aquest petit municipi d'aproximadament 200 habitants del Baix Empordà. L'alcaldessa, Maria Gràcia Serrats, estava aquest matí profundament afligida. Ella va tenir coneixement del succés per la policia. 'Els Mossos d'Esquadra em van trucar ahir a darrera hora del vespre dient-me que hi havia hagut una desgràcia personal arran d'una intoxicació', ha explicat.

L'alcaldessa va visitar la família de la víctima 'per cortesia' durant la nit, i els va oferir el seu suport per tot el que calgués. Precisament, al mateix domicili on va morir la dona, els serveis d'emergència també hi van trobar una parella de 70 anys, a qui es va traslladar a l'Hospital de Palamós (Baix Empordà). Els dos es troben ingressats amb pronòstic greu. Maria Gràcia Serrats ha deixat entreveure que la situació dels darrers dies al municipi ha estat dantesca, i ha afirmat que 'no haurien d'haver passat tants dies' sense que es restablís el subministrament elèctric. Tot just ahir a la nit, la llum va començar a arribar a algunes cases. 'M'han comentat que durant avui s'anirà restablint progressivament', ha indicat Serrats.

L'alcaldessa també ha culpat, de forma indirecta, les elèctriques i l'administració del succés que hi ha hagut a Ultramort. 'Crec que no s'hauria d'haver allargat tants dies aquesta situació, que ens ha portat a aquest desenllaç fatal', ha dit Serrats. L'alcaldessa també ha explicat que, d'ençà que va caure la nevada, no ha rebut cap mena d'ajuda per netejar el municipi.

'Som un ajuntament petit, i jo mateixa vaig haver de caminar dos quilòmetres a peu per poder buscar una màquina que ens netegés els carrers estrets del municipi', ha declarat. I ha conclòs: 'Estàvem totalment incomunicats'.
  • L'alcaldessa d'Ultramort, Maria Gràcia Serrats, diu que la situació de manca d'electricitat els ha portat 'a aquest desenllaç fatal'