Detingut un camioner begut que circulava fent ziga-zagues per l'AP-7 a l'Alt Empordà

L'home es va negar a fer la prova d'alcoholèmia

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 19 de febrer un home de 48 anys, de nacionalitat uzbeka i resident a Lituània, com a presumpte autor de diversos delictes contra la seguretat del trànsit: per conduir sota els efectes de l’alcohol, negar-se a sotmetre’s a la prova l’alcoholèmia i originar un greu risc per a la circulació.

Els fets van passar el mateix dia 19 de febrer, cap a les nou de la nit, quan una patrulla de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona va tenir coneixement que un camió de gran tonatge circulava sense llums i fent ziga-zagues per l’autopista AP-7, a l’alçada de Pontós (Alt Empordà) pel punt quilomètric 33 en sentit sud.

Els agents van localitzar el camió, al punt quilomètric 44, a la població de Viladasens circulant molt a poc a poc arribant a aturar-se fins a dues vegades al mig de la via. Finalment, els indicatius de policia van aconseguir que el xofer els seguís fins la sortida 6 de l’autopista per garantir l’extracció amb seguretat pel camió i per la resta d’usuaris de la via.

Quan els agents van requerir el conductor per tal que baixés de la cabina i identificar-lo, van veure que aquest presentava simptomatologia evident d’haver ingerit begudes alcohòliques que no li permetia ni mantenir la verticalitat. Arran de les evidències, els mossos van informar a l’home del procediment per realitzar la prova de detecció d’alcohol i aquest es va negar a fer-la.

Els agents van detenir-lo com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària, per conduir sota els efectes de l’alcohol, negar-se a sotmetre’s a les proves i originar un greu risc a la circulació. A més, van constatar que el conductor havia circulat més hores de les permeses i que no havia respectat el descans obligatori, per aquests motius també se’l va denunciar administrativament.

El detingut, sense antecedents, va passar, el dia 20 a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.