Jutgen un acusat de violar, insultar i mossegar la parella a la cara a Lloret de Mar

Fiscalia i acusació particular demanen 11 anys de presó i la defensa l'absolució

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un acusat de violar, insultar i mossegar la parella a la cara al domicili que compartien a Lloret de Mar (Selva) el 12 d'agost del 2018. La fiscalia i l'acusació particular sol·liciten 11 anys de presó i 30 dies de localització permanent.

Al judici, la víctima ha explicat que l'home la tenia sotmesa a un clima "d'amenaces constants" i que, el dia dels fets, la va despertar a les sis del matí i la va agredir sexualment: "Li vaig dir que parés perquè em feia molt mal, però no em va fer cas". El processat nega les acusacions i assegura que van mantenir relacions sexuals "consentides" abans d'anar a dormir. La defensa demana l'absolució.

Al judici, que s'ha fet a la secció quarta de l'Audiència de Girona aquest dimarts, l'acusat i la víctima han explicat que van mantenir una relació de parella durant uns quatre anys, temps durant el qual van conviure plegats.

Segons la fiscalia i l'acusació particular, cap a les sis de la matinada del 12 d'agost del 2018, el processat va començar a insultar la víctima dient-li "desgraciada i filla de puta" i "sense que hi hagués una discussió prèvia". Aleshores, la va subjectar amb força pel cap i la va mossegar al llavi inferior.

"Immediatament, li va abaixar els pantalons i les calces i la va penetrar analment i vaginalment mentre la víctima manifestava la seva oposició i exercia resistència", apunten les acusacions. A la sala de vistes, la dona ha relatat que l'acusat la va atacar mentre dormia i que, tot i que li va dir en reiterades ocasions que parés perquè li estava fent mal, l'home no i va fer cas.

A més, també ha explicat que el processat tenia un problema d'addicció a la cocaïna i que durant el darrer any i mig la relació va ser "terrible": "M'amenaçava constantment i no em deixava sortir de casa".

La dona ha explicat va anar al CAP a Lloret de Mar l'endemà dels fets per curar-se les ferides provocades per la mossegada i, a partir d'aquí, va denunciar l'atac als Mossos d'Esquadra i va estar ingressada a l'hospital de Calella.

L'acusat nega els fets

L'acusat ha negat els fets, ha afirmat que la víctima l'havia denunciat en nombroses ocasions i ha relatat que fins i tot tenia una ordre d'allunyament que se saltaven continuant la convivència. Segons el processat, la dona i el seu marit van ordir un "pla" per aconseguir que marxés del pis on vivia, propietat de la parella: "Jo no pensava marxar".

El processat ha assegurat que aquella nit van mantenir relacions sexuals "consentides" abans d'anar a dormir: "No té cap consistència que la despertés a les sis del matí insultant-la, en tot cas si hagués dit que havia estat a les deu de la nit potser hauria resultat més creïble ". A més, també ha negat que mantinguessin relacions sexuals per via anal perquè a ella no li agradava i sempre les ha tingut "pel clítoris".

L'acusat sosté que la relació de parella va continuar fins al novembre del 2018, quan ell va ingressar a presó "per drogues". També apunta que la víctima va intentar retirar la denúncia contra ell en dues ocasions, una davant dels Mossos d'Esquadra el 22 d'agost i una altra al jutjat el dia 26. "Van dir que ja era d'ofici i que no la podia retirar", ha dit. La víctima ha dit al judici que no recorda haver intentat retirar la denúncia.

11 anys de presó

La fiscalia i l'acusació particular sol·liciten 11 anys de presó i 30 dies de localització permanent per un delicte d'agressió sexual amb agreujant de parentiu, un delicte de lesions en l'àmbit de la violència domèstica i un delicte d'injúries en l'àmbit de la violència domèstica. En concepte de responsabilitat civil, volen que l'acusat indemnitzi la víctima amb 5.000 euros pels danys morals i amb 335 euros per les lesions.

La defensa demana l'absolució i, com a alternativa, sol·licita que en cas de condemna li imposin les penes mínimes previstes al Codi Penal. El judici ha quedat vist per a sentència.