Aldarulls al Barri Vell de Girona en la segona nit de protestes per l'empresonament de Hasél

Els congregats han muntat barricades i calat foc en diversos contenidors

Nova nit d'aldarulls a Girona. La manifestació en contra de l'empresonament de Pablo Hasél ha acabat amb enfrontaments entre manifestants i policia. La mobilització ha començat a la plaça U d'Octubre i ha recorregut diversos carrers de la ciutat fins arribar de nou davant de la subdelegació. En aquest punt, alguns dels congregats han començat a llençar objectes, ampolles i petards contra els agents desplegats a la zona, que els han alertat d'una intervenció imminent.

Els Mossos han entrat a la plaça amb les furgonetes de la Brigada Mòbil (BRIMO) i ha començat una persecució que s'ha allargat durant dues hores amb llançament de pedres, barricades i de foam per part dels Mossos.

Els aldarulls s'han desplaçat fins al Barri Vell on els manifestants han continuat muntant barricades amb papereres en diversos punts, entre ells el Pont de Pedra, i també amb peces de bastida d'una obra del carrer Santa Clara. Els Mossos han detingut almenys cinc persones i han identificat un menor de 13 anys que llençava pedres.

La concentració en suport a Hasél s'ha convocat a la plaça U d'Octubre a les set de la tarda. S'hi han congregat unes 600 persones , s'hi ha llegit un manifest de rebuig a l'empresonament i s'ha reivindicat la dissolució de la Brimo. Des d'aquí, la manifestació, encapçalada per una pancarta reclamant la llibertat del raper, ha iniciat un recorregut per Jaume I, passant per la Delegació del Govern i per diversos carrers del centre.

Als Jutjats, els manifestants han anat ben bé fins al davant del cordó policial que havien muntat els antiavalots. Allà, han tornat a llegir el manifest, han cridat proclames contra els Mossos i han tornat fins al punt d'inici, a la plaça U d'Octubre. A l'altre costat, la Subdelegació estava fortament custodiada pels Mossos i antidisturbis de la policia espanyola.

Els manifestants han començat a llançar ampolles, pedres i pirotècnia a la línia policial. Aleshores, els Mossos, que també havien desplegat furgones a Jaume I els han alertat d'una actuació policial imminent. De fet, mentre durava la tensió, ha estat quan els mossos s'han endut un menor de 13 anys de la plaça i l'han identificat per tirar pedres contra la policia.

Alguns dels concentrats han continuat llançant objectes, i els antidisturbis han entrat amb les furgones a la plaça per dissoldre'ls. A partir d'aquí, han començat el aldarulls. Els antiavalots dels Mossos han avançat en diversos blocs, i els manifestants s'han replegat pel Barri Vell. Al carrer Santa Clara, han muntat una barricada amb material d'obra de la Central del Molí i han encès un contenidor.

Barricades al Pont de Pedra

Però allà on s'ha viscut més tensió ha estat al Pont de Pedra. Els violents han aplegat contenidors de rebuig i vidre dels establiments de restauració de la zona, els han tombat al mig del pont i n'han encès alguns a mode de barricades. També han mogut jardineres, han arrencat papereres i altre mobiliari urbà. Des d'allà, han començat a llançar rocs i vidres contra els Mossos.

A l'altra banda del pont, els antiavalots han respost amb salves i foam. Poc després de les nou, els Mossos han avançat pel Pont de Pedra i els aldarulls s'han estès per la plaça del Vi –aquí, sobretot- i la zona de la Rambla. A la plaça del Vi hi havia diversos contenidors en flames i tot d'objectes que els manifestants han utilitzat com a munició contra la policia.

En aquest punt del Barri Vell ha estat on mossos vestits de paisà han fet les detencions. A la ciutat, com a mínim n'hi ha hagut quatre. A dos nois, els Mossos se'ls han endut en cotxes patrulla a la zona de la plaça del Vi; a una noia, des de la Rambla, i l'altre detingut s'ha fet en una altra zona de la ciutat.

Alerta Solidària ja ha convocat una concentració de suport als detinguts per aquest dijous a les nou del matí a la comissaria de Vistalegre de Girona, la seu de la Regió Policial.