El Celler de Can Roca es transforma en una aula

Estudiants de Turisme de la UdG fan la primera sessió de l'assignatura 'Gastronomia i enologia' al mateix restaurant

Els triumvirat dels germans Roca i el seu equip s'han posat al servei de la formació. Durant tot un semestre, seran els encarregats d'explicar a una trenta d'alumnes que s'han apuntat a l'assignatura optativa 'Gastronomia i enologia' com han aconseguit situar-se al capdavant de l'avantguarda culinària mundial i quines són les claus bàsiques del món de la cuina i els vins.

Tant en Joan (xef), com en Josep (sommelier) i en Jordi (postres) han passat per l'Escola d'Hostaleria de Girona i mantenen vincles amb el món acadèmic a través de la Universitat de Girona. Aquesta vegada però és la primera que obren el restaurant per mostrar de primera mà com treballen. "Volem ser proactius al talent i no volem renunciar a la formació, volem aportar una visió transversal del món de la gastronomia i del vi", ha explicat Josep Roca.

El sommelier del restaurant ha estat l'encarregat de donar la benvinguda a la trentena de joves estudiants, als quals ha recordat la seva vinculació amb el món acadèmic gironí. Roca s'ha adreçat als joves i els ha remarcat el pes "fonamental" que té la formació. "Per nosaltres aquesta base ha estat important per arribar on som, sense fonaments no hi ha possibilitats de construir elements de creativitat", ha justificat Roca.

Després de la benvinguda, els estudiants han visitat el celler del restaurant i també han entrat a la cuina, on els ha rebut el xef, Joan Roca. A banda dels tres germans Roca, les classes també les impartiran altres membres de l'equip per tal de mostrar el funcionament global del restaurant: com gestionar les reserves, els banquets o el servei a la sala, entre d'altres.

"Volem que els alumnes obrin la ment i busquin ponts de diàleg entre la gastronomia i el turisme", ha remarcat Josep Roca, que assenyala que durant les diferents classes també aprendran la història dels vins de l'Empordà o dels productes gastronòmics de la terra.