Sabotegen un repetidor i deixen la província de Girona sense cadenes de televisió

La instal·lació està ubicada a Canet d'Adri

[ACTUALITZAT 18h] Dos centres de repetició de telecomunicacions han estat sabotejats la passada nit a les províncies de Girona i Lleida, hores abans de la jornada electoral que viu aquest diumenge Catalunya deixant moltes llars sense nombrosos canals de televisió.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han informat que els repetidors es troben a Canet d'Adri (Gironès) i en Cubells (Noguera), i que ara s'investiguen les circumstàncies d'aquest succés.

Les mateixes fonts han precisat que aquesta acció no ha repercutit en la constitució de les meses electorals ni en la transmissió de dades sobre l'inici de la jornada electoral.

El comissari dels Mossos, Joan Carles Molinero, per la seva banda, ha destacat en declaracions a TV3 que "la normalitat" ha marcat l'inici de la jornada electoral i l'obertura dels col·legis en un dia en què la policia catalana desplegat " un dispositiu de màxims "amb motiu dels comicis.

L'acte ha deixat invisibles totes les cadenes privades i només es podia veure TVE1, La 2, TV3, 3/24 i Esport 3. Des d'alguns mitjans locals s'ha assenyalat a Vox com a responsable tot i que els Mossos ho estan investigant.

Per la seva banda, l'empresa Cellnex Telecom ha emès un comunicat on assegurava que treballen des de primera hora d'aquest matí en solucionar l'avaria.