Port de la Selva canviarà el nom de la plaça de la Constitució i del passeig Joan Carles I

És la reacció del municipi a les declaracions anti-independentistes del monarca

El Port de la Selva va ser el primer municipi en declarar-se "exclòs moralment" de la Constitució el juliol del 2010, en resposta a la sentència de l'Estatut del Tribunal Constitucional. Des de llavors, no es va acordar canviar el nom d'aquests dos indrets perquè es va creure que "no era el moment". Ara, però, la situació ha canviat arran de les últimes declaracions del Rei.

"S'ha vist que no hi cabem en aquest estat espanyol ni a la Constitució", afirma Cervera, que subratlla no voler entrar en polèmiques ni en cap joc per veure "qui és més independent". Senzillament, defensen que "no té sentit continuar treballant per encaixar on Catalunya ja no hi té encaix" i que no cal mantenir allò que els ha arribat ja fet, com és el cas dels noms de la plaça i del passeig. Aquest municipi també està adherit a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Una taxa per a la creació de franges de seguretat pel foc

En el ple d'aquest dijous està previst que es doni llum verd a la creació d'una nova taxa per poder pagar la creació de franges de seguretat antiincendis a les urbanitzacions que no pertanyin a la trama urbana. Es tracta de retirar la vegetació per tal de poder obrir unes franges de protecció a 25 metres al voltant de les urbanitzacions. Es calcula que en total s'hauran de fer unes 8 hectàrees lineals i també s'ha previst que el preu a pagar es calcularà a partir de l'IBI amb un topall de 100 euros com a màxim. Entrarà en vigor a partir de l'1 de gener del 2013.