Un veí de Girona aconsegueix per la justícia ordinària evitar ser membre d'una mesa el 14-F

L'home pateix una malaltia coronària i la Junta Electoral no ho considerava suficient

Un veí de Girona a qui la Junta Electoral li havia denegat l’excusa per no ser membre d’una mesa electoral ha tombat el cas passant per la justícia ordinària segons ha avançat avui RAC1. L’home, que té una malaltia coronària, va decidir presentar un recurs al contenciós administratiu, tot i que la sentència de la Junta de Zona deia que no es podia recórrer. De fet, l’advocat que ha portat el cas, Jordi Canela, ha assegurant en declaracions a l'emissora que la resolució judicial reprova a la JEC per dificultar la defensa als ciutadans.

L’advocat explica que tot plegat obre la porta a molts altres ciutadans a qui els hagi passat un cas semblant, tot i que lamenta el poc marge de temps que queda per presentar recursos. Canela celebra que en el cas d’aquesta persona de Girona, la magistrada del cas hagi pres la decisió en menys de 48 hores. Més encara que ho hagi fet a favor de l’afectat i deixant en no res la denegació de la Junta Electoral de Zona.

El lletrat creu que obre la porta que altres persones, entre els milers que han presentat al·legacions i els hi han tombat, presentin un recurs a la justícia ordinària. Ara bé, reconeix que potser no arriben a temps de salvar-se d’anar a una mesa. L’advocat confia que si hi hagués una repetició electoral els propers mesos, aleshores sí que es podria optar massivament per la fórmula del recurs judicial per evitar anar a una mesa electoral.