Els càmpings gironins perden entre un 3% i un 5% d'ocupació

Han decidit no assumir la taxa turística durant el 2013

Pla també ha explicat que aquesta temporada s'ha vist marcada per dos factors clau, la bona meteorologia i la baixada del turista espanyol i català. Segons aquesta entitat, el client estranger - especialment els holandesos, belgues i alemanys- s'ha mantingut, com també el consum en els supermercats i l'àmbit de la restauració. Des de l'entitat han explicat que han notat un augment puntual del nombre de turistes francesos que s'apropen als càmpings gironins tot i que han afirmat que l'increment del turisme rus arreu del territori no s'ha notat en aquests establiments

L'Associació de Càmpings de Girona ha ressaltat que durant el mes de juliol es van veure molt afectats pel gran incendi de l'Empordà. Un dels càmpings inclòs dins l'associació es va cremar i els turistes de dos establiments més van tenir que ser desallotjats. L'entitat ha criticat que les primeres informacions sobre aquest incendi van causar "polèmica i confusió" i, al mateix temps, van provocar una caiguda generalitzada de les reserves.

"No estem molt satisfets amb la temporada d'estiu però continuarem treballant per atreure més turistes estrangers tot i que no oblidem els visitants de l'Estat i Catalunya", ha ressaltat Pla. Des de l'entitat s'ha destacat que la demarcació de Girona, conjuntament amb Venècia i la costa mediterrània francesa lidera el rànquing de destinacions preferides pels campistes europeus. Pla també ha explicat que els càmpings gironins no tenen previst assumir la taxa turística aprovada pel Govern i que repercutiran l'increment - de un euro per persona i dia- en els preus finals.

L'Associació de Càmpings de Girona és l'entitat més gran d'arreu de l'estat espanyol, amb 80 associats que representen el 24% dels càmpings de l'Estat amb 35.000 parcel·les i 105.000 llits turístics.