Recoder anuncia que la Generalitat recorrerà l'anul·lació del desdoblament de l'N-II

Avui Foment ha anunciat que tampoc executarà el desdoblament global de l'N-II al nord de Girona

Segons Recoder, aquesta situació provoca "molèsties als usuaris" i una i "perillositat intolerable" i que el Govern recorrerà la decisió perquè està "al costat dels ciutadans".

El conseller també s'ha referit a la venda de l'edifici de l'Incasòl, que justificat pel deute de 900 milions d'euros que va trobar l'actual Govern en accedir al poder. "No tenia cap ni peus que una entitat que deu aquesta quantitat es construeixi una nova seu que val 36 milions", ha sentenciat. Recoder ha explicat que aquesta venda permetra a l'organisme fer la seva feina, que és fer promocions de sòl industrial i residencial.

Recoder també ha avançat que no assistirà a la propera reunió del Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya i que la Generalitat hi enviarà un càrrec d'un altre nivell atès la funció "simplement informativa" de l'òrgan.

Sense desdoblament al nord

Foment no executarà el desdoblament global de l'N-II al nord de les comarques gironines. La ministra Ana Pastor, durant una intervenció al Congrés, ha assegurat que l'Estat evitarà "fer obres faraòniques" arran de la crisi. Pastor, però, ha revelat que el Ministeri estudia obrir la porta al sector privat perquè siguin els empresaris qui avancin els diners de l'obra. Segons la ministra, la fórmula que s'utilitzaria seria el "pagament per disponibilitat"; és a dir, que en aquells trams que suporten més trànsit de camions, siguin els empresaris qui executin el desdoblament i que després, l'Estat els hi aboni. D'altra banda, Pastor també ha tancat definitivament la porta a desdoblar el Tordera-Maçanet.