L'Hospital de Campdevànol reprèn l'activitat i començarà a fer cirurgia amb ingrés

Un brot intern de coronavirus va obligar el centre a no acceptar ingressos de pacients sense covid

El Comitè de Crisi de l'Hospital de Campdevànol (Ripollès) ha decidit reprendre l'activitat al centre, que s'havia restringit al màxim a causa de l'elevat risc de contagi de covid-19, i a partir de la setmana que ve ja començarà a fer cirurgia amb ingrés. El centre informa que les dades epidemiològiques al Ripollès i la situació a l'hospital ha millorat "considerablement" i actualment només hi ha dos pacients ingressats amb covid i cap d'ells amb suport ventilatori.

La represa també afecta l'Hospital de Dia Sociosanitari i el servei de rehabilitació cardiològica. Pel que fa a la visita de pacients, es permetrà als que estiguin ingressats a la planta de llarga estada. Algunes visites només les podrà fer un familiar per pacient i un cop a la setmana. Des del Comitè de Crisi s'ha volgut insistir que l'Hospital de Campdevànol reprèn l'activitat amb totes les mesures de seguretat i prevenció, per tal d'evitar que el virus de la covid-19 es propagui. El gerent del centre, Joan Grané, ha assegurat que "la gent pot confiar plenament que l'Hospital és un espai segur perquè s'estan fent les coses bé".

El 2 de gener el centre hospitalari va aixecar l'ingrés restringit a malalts de covid-19 i va tornar a acceptar pacients ingressats amb altres patologies. La restricció es va prendre el 2 de desembre de l'any passat després de detectar un brot intern de coronavirus a dins de l'hospital que va afectar una trentena de treballadors i també pacients. Un mes després, el brot es donava per tancat i es va poder recuperar bona part de la plantilla. En aquell moment ja es va informar que no es reprendrien les operacions amb ingrés per tenir marge en cas que la incidència de covid-19 es disparés.

L'Hospital de Campdevànol és l'hospital comarcal del Ripollès i dóna servei a una població de referència de més de 25.000 persones.

Vacunació dels professionals

D'altra banda, l'hospital informa que aquesta setmana s'ha posat la segona dosi de la vacuna contra la covid-19 a 84 professionals sanitaris de l'Hospital de Campdevànol i de l'ABS Ribes-Campdevànol que, fa tres setmanes enrere, van posar-los la primera dosi. En les properes setmanes es confia que arribin més vacunes i es pugui continuar amb la campanya i vacunar també a la resta de treballadors que falten, aproximadament una seixantena per la segona dosi, i 63 per la primera. Segons el protocol de Salut, inicialment es va prioritzar vacunar a tots els professionals que treballen a primera línia i que, per tant, tenen més risc.