Desmantellen dos cultius amb més de mil plantes de marihuana en dos xalets de Lloret de Mar

També han evitat que es muntés una tercera plantació a Riudarenes

La Policia Nacional ha desmantellat dos cultius de marihuana en xalets de la urbanització Serra Brava de Lloret de Mar (Selva). A dins dels habitatges hi creixien 1.069 plantes i també hi havia 33 quilos de marihuana llestos per distribuir. Els agents van desmantellar les plantacions en un operatiu que es va fer a finals de gener, i que es va saldar amb dos detinguts.

Són dos polonesos a qui el jutjat que porta el cas ha enviat a presó (en un dels casos, eludible sota fiança). Els arrestats havien punxat la llum dels xalets i es calcula que han arribat a defraudar més de 34.000 euros. L'operació també ha permès impedir que els detinguts muntessin una tercera plantació, en aquest cas a la urbanització Can Fornaca de Riudarenes (Selva).

Els investigadors seguien la pista dels sospitosos d'ençà del mes de novembre. La Policia Nacional destaca que, en aquest cas, la col·laboració ciutadana va ser clau per descobrir les plantacions de marihuana. Després que els posessin sobre avís, els agents van muntar un dispositiu i van corroborar que en aquests dos xalets de la urbanització Serra Brava s'hi havien muntat plantacions de marihuana.

L'operatiu que va permetre desmantellar els cultius va tenir lloc la matinada del 20 de gener. Hi van participar investigadors de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Girona, agents de la comissaria de Lloret de Mar, efectius dels Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES) i la Unitat d'Intervenció Policial (UIP).

En total, la Policia Nacional va comissar 1.069 plantes de marihuana i 33 quilos de cabdells (que ja estaven preparats per distribuir-se al mercat negre). L'operatiu es va saldar amb la detenció de dos homes, de nacionalitat polonesa, a qui s'acusa de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. A més, a un d'ells també se l'investiga per falsedat documental.

Quan els agents van entrar als xalets de Lloret, van veure com els arrestats n'havien distribuït els interiors de manera idèntica, amb l'objectiu d'afavorir el creixement de la droga. Havien destinat cadascun dels pisos i les estances a un procés diferent, que cobria des de la plantació fins a l'envasat de la marihuana.

A més, tots dos xalets tenien la llum punxada. La Policia Nacional calcula que el frau elèctric s'eleva a més de 34.000 euros (190.000kWh).

Tercera plantació a Riudarenes

La investigació ha permès descobrir que els dos arrestats volien posar en marxa una altra plantació. En aquest cas, en un xalet de la urbanització Can Fornaca de Riudarenes. Com a mínim, informa la Policia Nacional, aquest cultiu hauria pogut tenir unes 500 plantes més de marihuana.

El cas l'ha tutelat el Jutjat d'Instrucció Número 1 de Blanes, que ja ha dictat presó provisional per al dos detinguts. Per a un d'ells, però, eludible sota fiança.

Segons subratlla la Policia Nacional, amb aquest operatiu els agents del cos ja han desmantellat cinc plantacions de marihuana a les comarques gironines en tan sols un mes. Perquè al desembre també van intervenir droga en operatius a Platja d'Aro (Baix Empordà) i a la mateixa urbanització Serra Brava de Lloret.