JxCAT aposta per potenciar la regió del Pirineu en la ''construcció del país de demà''

Gemma Geis s'ha reunit amb el candidat per Lleida, Ramon Tremosa

La cap de llista de Junts per Catalunya (JxCAT) a les comarques gironines, Gemma Geis, ha participat avui diumenge en l'acte central de campanya als Pirineus, que ha tingut lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà i on també ha intervingut el número 1 de la candidatura per Lleida, Ramon Tremosa. Els dos han reivindicat "el paper del Pirineu en la construcció del país de demà, un país més cohesionat i amb oportunitats per a tothom, visqui on visqui".

Geis ha recordat la necessitat "d'apostar per una mirada més sensible i transversal, adaptada als interessos de les comarques de muntanya, com és el cas de la Cerdanya". "Aquesta mirada s'ha de traduir en una gestió més eficient, que vetlli per facilitar recursos i satisfer les necessitats de les persones que hi viuen", ha subratllat la candidata.

Geis ha reivindicat Junts com una força coneixedora de la diversitat del territori, "amb alcaldes i regidors que fan de corretja de transmissió entre els ciutadans i l'administració", i ha avançat que la propera legislatura, com ja s'ha fet en aquesta, se seguirà treballant des del Parlament "per dotar els pobles més petits de les infraestructures de connectivitat necessàries per impulsar l'ocupació i les noves oportunitats per a joves i empreses. Després de connectar totes les capitals de comarca, el proper repte és arribar a tots els altres punts que encara no disposen de fibra òptica".

"Cal transformar el país en una societat del coneixement, del talent dels oficis, dels centres de recerca. Una economia que creï llocs de treball de qualitat. Només si guanyem les eleccions i Laura Borràs és la propera presidenta podrem avançar cap aquesta transformació. La pandèmia ha demostrat que cal accelerar-la, amb mirada descentralitzada, atenent l'excel·lència i l'especialització dels diferents punts de Catalunya", ha insistit la candidata.

Per la seva banda, Ramon Tremosa ha recordat que "és necessari acompanyar institucionalment el Pirineu, amb ambició i rigor, en la recuperació econòmica, confiant en els actius del seu territori". "Ens volen a casa esporuguits, atemorits, que no anem a votar el 14-F. Si guanyem, afavorirem les inversions i les oportunitats en aquestes terres, al contrari de si guanya el PSC", ha indicat.

Alfons Casamajó, número 11 de la candidatura gironina, ha destacat  "la necessitat de fer efectiva la nova llei de muntanya com a eina de desenvolupament dels Pirineus, així com de potenciar l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran". També ha intervingut Anna Montané, suplent a la llista de Lleida.