Girona repara la séquia Monar per garantir el cabal al riu Onyar

El 8 de febrer es restablirà el cabal

L’Ajuntament de Girona està treballant per reparar la séquia Monar i, d’aquesta manera, poder garantir el cabal al riu Onyar a partir del 8 de febrer. Un ensorrament parcial del mur del sobreeixidor del canal provocava que, malgrat que la comporta de regulació del canal estigués tancada, el nivell de l’aigua superés aquesta estructura i una part del cabal avancés fins al riu Güell.

En aquest sentit, l’actuació permetria assegurar el correcte funcionament de la comporta ubicada a l’alçada del Col·legi Maristes, en un punt posterior al mur, de manera que tot el volum d’aigua de la séquia es desviï de nou cap al sifó sota el riu Güell i s’aboqui a l’Onyar.

Per fer-ho, el consistori està construint al canal un nou parament de formigó d’uns 24 metres de longitud i uns 60 cm d’alçada, que unirà solidàriament un petit mur amb la base existent de formigó mitjançant esperes amb barres d’acer corrugat. A més, aprofitant el tall del cabal d’aigua de la séquia Monar des del punt de captació a Bescanó i el rescat piscícola al llarg del canal, l’Ajuntament de Salt també hi està fent actuacions de manteniment.

La previsió és que el cabal de la séquia es restableixi a partir del 8 de febrer. També es recuperaria llavors el cabal habitual del riu Onyar.