Arbúcies viu amb resignació la segona nit sense llum pels efectes del temporal de neu

Aquest municipi forma part del 30% d'abonats que ahir no se'ls va restablir el servei elèctric

Zamorano lamenta que des de Fecsa-Endesa se'ls digui 'ben poca cosa' sobre el restabliment del subministrament. La manca de corrent elèctrica és -ara per ara- la gran mancança del municipi perquè durant el dia s'ha pogut netejar la neu dels carrers i s'ha pogut garantir el subministrament d'aigua. En dues zones del municipi però pot haver-hi dificultats pel subministrament d'aigua de cara avui dimecres. S'abasteixen, per la manca de fluid i temporalment, amb dipòsits de reserva que es poden esgotar, segons han explicat fonts municipals. Serveis com el CAP o la residència de gent gran han tingut llum amb l'ajut de generadors. La telefonia fixe tampoc funciona i la xarxa de telefonia mòbil només està en funcionament la de Movistar.

L'alcalde espera que es resolgui el problema per poder analitzar quines accions emprenen. Zamorano deixa clar però que faran arribar el seu malestar per la situació creada: 'Més enllà de la problemàtica que genera en el dia a dia de tots els veïns això ha afectat especialment als comerciants que avui han perdut tot el dia i alguns perdran part del genere'.

Resignació veïnal

La família Solà Canaletes d'Arbúcies va viure ahir la segona nit sense fluid elèctric assumint que 'poca cosa podem fer-hi'. Una llar de foc era el centre de la casa. Servia de punt de llum, de punt de cocció de carn a la brasa i de punt d'escalfor. Montse Solà va venir amb el seu fill a casa la seva germana perquè a casa seva la manca de corrent elèctric els va paralitzar el seu dia a dia. 'Tenim calefacció elèctrica, vitroceràmica, termo a gas, poca cosa hi podem fer allà' explicava en un somriure que mostrava que només amb filosofia evitarien l'enfadada per tantes hores sense llum. Els Solà Canaletes intentaven buscar el costat bo de la situació.