Acaba detingut el jove investigat per abusar sexualment d'una menor a qui va conèixer per Instagram

La policia l'ha arrestat quan ha anat a declarar a comissaria

Els Mossos d'Esquadra han detingut el jove gironí investigat per abusar sexualment d'una adolescent de 14 anys a qui va conèixer per xarxes socials. La policia l'ha arrestat aquest matí quan ha anat a declarar a comissaria de Vistalegre.

Els mossos l'havien citat allà per prendre-li declaració després que la menor el denunciés. El detingut és un noi bolivià de 27 anys, sense antecedents, i que viu a Girona. A més del delicte d'abusos sexuals, se l'acusa d'un altre contra la salut pública.

Els Mossos van rebre la denúncia aquest cap de setmana. La menor, que en un poble del Gironès, va anar a interposar-la a la comissaria de Salt. Entre d'altres, l'adolescent va explicar que havia conegut el denunciat a través d'Instagram, i que ells dos havien quedar per trobar-se en persona al pis que ell té a Girona ciutat. Després d'interrogar diversos testimonis i prendre declaració a la menor, els Mossos han citat el sospitós perquè comparegui a comissaria.

Segons la denúncia, els dos van consumir alcohol i drogues a dins del domicili i van mantenir relacions sexuals. Es desconeix si van ser consentides o no, però el Codi Penal ja tipifica com abús sexual mantenir relacions amb menors de 16 anys i ho castiga amb penes que poden arribar als 12 anys de presó. A més, també preveu condemnes –en aquest cas, d'1 a 3 anys de presó o bé una multa- a qui contacti amb menors a través d'internet o xarxes socials amb la finalitat de mantenir-hi relacions.

Després de rebre la denúncia de l'adolescent, els Mossos d'Esquadra que investiguen el cas van prendre declaració tant a la menor com a diversos testimonis. El detingut passarà a disposició judicial en les properes hores.