S'estrena un emotiu documental sobre un jove gironí amb el 91% del cos cremat

El llargmetratge es podrà veure a Movistar+ des d'aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana s'estrena 'El niño de fuego', el documental que explica la vida d'Aleixo Paz, un jove gironí que va patir cremades al 91% del cos quan tenia vuit anys en un accident de camió.

El metratge comença amb tota una declaració d'intencions, quan la mare d'Aleixo llegeix una carta que el jove nascut a Quart (Gironès) va escriure poc després de l'accident que va patir i que li va deixar cremades al 91% del cos amb tan sols vuit anys. Aquell dia s'havia amagat a l'interior del camió que conduïa el seu pare, que transportava una cisterna amb combustible . Després de xocar amb una furgoneta avariada a l'autopista, el camió es va encendre.

El seu director, Ignació Acconcia, ha avisat que amb aquest inici volien transmetre la sensació als espectadors que estaven davant d'un documental "que toca". Per això ha alertat que "la primera impressió" en veure el protagonista d''El niño de fuego' pot ser impactant.

Tot i això, en els primers minuts es pot veure un Aleixo amb la cara apagada, apàtic. Un Aleixo que fins i tot renega del nen que era abans de l'accident. "Aquest nen ha mort", sentencia el protagonista en un moment del documental, després de veure un vídeo de quan ell era petit.

Però poc a poc es descobreix com aquest jove de 18 anys, que en algun moment "fantasieja amb el suïcidi", troba la "sortida del pou". I ho fa a través de la música. Si bé ell havia escrit des de ben petit, de cop es proposa començar a fer rimes i cantar rap i hip-hop.

A través del documental, Aleixo Paz coneix al Chaca, un cantant de hip-hop de l'Hospitalet del Llobregat que l'ajuda a introduir-se en el món artístic. "Nosaltres vam intentar ajuntar l'Aleixo i el Chaca", ha explicat Acconcia. A partir de les primers trobades, van veure com "sorgien projectes entre ells" i el Chaca convidava a Aleixo Paz als seus concerts i, finalment, a pujar dalt de l'escenari per cantar algun dels seus temes.

'El niño de fuego' és un viatge de superació, de creixement i de maduració d'un jove que no té el vent a favor, però que no es cansa de remar fins arribar a bon port. El director del llargmetratge, Ignacio Acconcia ha assegurat que el documental també "ha estat un vehicle" per al protagonista que "li ha permès créixer". Un viatge de 88 minuts que permet descobrir una "persona molt sensible" que s'amaga sota una cuirassa d'indiferència i rebuig per tot el dolor que ha patit.

Des d'aquest diumenge, 'El niño de fuego' es podrà veure a Movistar+, fet que ha suposat l'estrena virtual del documental. De cara al 2022 es preveu que el llargmetratge també es pugui veure a Televisió Espanyola.

Per altra banda, el film ja ha rebut una menció del jurat de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid (SEMINCI) que es va fer a l'octubre. Ara, la intenció és que es presenti en d'altres certàmens al llarg del 2021.