Dos avis intoxicats per monòxid de carboni a Girona

Els octogenaris han hagut de ser evacuats a l'Hospital de Palamós

Un home i una dona d'uns vuitanta anys han resultat intoxicats per monòxid de carboni a Girona aquest dissabte a la matinada. Els Bombers de la Generalitat han estat alertats de l'incident a les 2.06 hores i fins al lloc s'hi ha desplaçat una dotació terrestre del cos, que ha confirmat que hi havia acumulació de gas i han ventilat l'habitatge del carrer Enderrocades, i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els octogenaris han hagut de ser evacuats en ambulància a l'Hospital de Palamós. Tot apunta que la intoxicació es podria haver produït per un braser.

Precisament aquesta matinada dues persones també han resultat intoxicades de poca gravetat per inhalació de monòxid de carboni a Vila-seca (Tarragonès). Els Bombers han rebut l'avís a les 2.38 hores i fins al lloc hi han desplaçat una dotació que ha ventilat l'habitatge, situat a l'avinguda de la Generalitat.

La intoxicació per monòxid de carboni (Co) es produeix pel mal funcionament d'aparells elèctrics o per la combustió de materials com el carbó. Aquest gas s'acumula en estances poc ventilades i, en respirar-lo, pot provocar efectes greus. Els Bombers de la Generalitat han destacat a través de les xarxes socials la importància de ventilar els espais tancats.