Dos morts i 55 infectats per coronavirus en un brot a la residència Montsacopa d'Olot

36 dels afectats són usuaris del centre i 19 treballadors

Un brot de coronavirus a la residència Montsacopa d'Olot (Garrotxa) ha provocat dos morts, un dels quals un usuari que va haver de ser hospitalitzat, i 55 infectats. D'aquests 36 són residents –un continuat ingressat- i 19 són professionals del centre.

Segons ha avançat Diari de Girona i ha confirmat Salut, els primers contagis es van detectar a finals de desembre quan una treballadora va donar positiu. Immediatament es va activar un cribratge massiu i es van posar en marxa les mesures de prevenció i contenció del virus. El cribratge va detectar inicialment 17 resident positius i cinc treballadors. La realització de noves proves divendres passat, però, va fer aflorar deu usuaris positius més i sis treballadors. Quan es va detectar el brot, es va sectoritzar la residència i es van aïllar els residents.

En l'últim cribratge amb testos antigènics ràpids realitzat aquest dimarts es van detectar nou contagis més entre usuaris. Els afectats van ser traslladats a la segona planta, reconvertida ara en zona vermella de pacients amb covid-19.

En total, entre treballadors i residents hi ha 55 persones afectades pel brot però la xifra podria augmentar perquè s'està pendent dels resultats de les últimes proves.

Des del Departament de Salut s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència. La situació clínica dels residents està sent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l'equip d'Atenció Primària d'Olot.