Girona viu un primer dia de rebaixes amb un ritme constant de vendes sene aglomeracions

Els comerciants confien "mig salvar" la campanya entre setmana

Primer dia de rebaixes sense aglomeracions al centre de Girona i amb afluència tranquil·la de clients tot i les noves restriccions per frenar la propagació de la covid-19. Els comerciants confien poder "mig salvar" la campanya amb les vendes entre setmana, quan esperen poder atraure clients de poblacions veïnes que venen a treballar a la ciutat.

Tot i això, la vicepresidenta de Girona Centre Eix Comercial, Mercè Ramírez de Cartagena, afirma que el confinament municipal i el tancament els caps de setmana impactarà en els negocis. Amb tot, Ramírez de Cartagena subratlla que al situació és "d'incertesa" i caldrà esperar uns dies per comprovar les conseqüències de les restriccions en els comerços.

Durant les primeres hores del primer dia de rebaixes, no hi ha hagut aglomeracions ni cues llargues a l'exterior de les botigues del centre de Girona però els carrers tampoc han quedat deserts. "Hi ha moviment, no és un moviment exagerat, però sí que hi ha gent comprant", ha explicat Ramírez de Cartagena.

Els comerciants del centre de la ciutat admeten que el confinament municipal impactarà en el volum de vendes, sobretot perquè evitarà que habitants de poblacions veïnes vagin a comprar a Girona. La vicepresidenta de Girona Centre Eix Comercial remarca, però, que allò que preveuen que més els afecti és haver d'abaixar persiana els caps de setmana: "I sobretot aquest primer dissabte, que sempre és el dia més fort de les rebaixes".

Amb tot, els comerciants esperen poder "mig salvar" la campanya amb les vendes entre setmana. "Hi ha gent que es desplaça a Girona a treballar i pot aprofitar per comprar, o gent que abans anava a comprar a Barcelona per rebaixes i ara es quedarà a la ciutat", ha argumentat Ramírez de Cartagena.

Encara és aviat, apunten, per poder fer previsions però sí que creuen que les noves restriccions "afectaran moltíssim". Per aquest motiu, fan una crida a, seguint la dinàmica de Nadal, apostar pel comerç de proximitat a l'hora de fer les compres de rebaixes. "Les noves restriccions perjudicaran i això no es compensarà, però fins que hagin passat els dies no sabrem fins a quin punt", ha afegit.

Ramírez de Cartagena torna a fer una crida a l'administració a preveure ajudes per als sectors afectats per la pandèmia: "No ens arriben les ajudes i som un sector desafavorit, creiem que aquí sí que hi poden fer alguna cosa".