Controls als accessos de l'AP-7 a les comarques gironines per detectar infractors del confinament municipal

Els Mossos aturen els vehicles per comprovar que els desplaçaments són justificats

Els Mossos d'Esquadra han establert aquest dijous diversos controls en accessos de l'AP-7 i altres vies principals i secundàries de les comarques gironines per detectar els conductors que se salten el confinament municipal. Cap a les dotze dels migdia, diversos efectius n'han establert un a la sortida de l'autopista, al terme de Maçanet de la Selva (Selva).

Han aturat diversos vehicles i els han demanat la documentació per comprovar que els seus desplaçaments estan justificats. Està previst que se'n vagin repetint al llarg del dia en diversos punts. Els controls, responen a les noves restriccions aprovades pel Procicat i que han entrat en vigor aquest 7 de gener.

Els agents han desplegat l'operatiu cap a les dotze del migdia, tot i que al llarg del dia d'avui i durant els propers dies se n'aniran produint no només a les principals vies sinó també a les secundàries, coordinació amb les policies locals.

Els agents han col·locat cons just a la sortida del peatge i han aturat desenes de vehicles. L'objectiu: detectar aquells conductors que, tot i l'entrada en vigor aquest dijous del confinament municipal, se l'intenten saltar.

Tot i que el desplegament no ha generat cues ni retencions, els agents han fet aturar diversos vehicles a la calçada per comprovar-ne la documentació i que els desplaçaments estaven justificats.

Alguns han esgrimit que venien del metge o que estaven treballant i d'altres, fins i tot, han intentar evitar-los en detectar la presència policial. Un dels vehicles, que ha intentat aturar-se abans d'entrar al peatge, ha al•legat a preguntes de la policia que desconeixia que des d'aquest dijous ja no es podria sortir del terme municipal.