El regidor a l'Ajuntament de Girona, Pere Albertí, suma una nova baixa a MES

També han anunciat la seva marxa l'alcalde d'Albiol i el tinent d'alcalde de Cervera

Continuen les baixes a MES-Moviment d'Esquerres després que l'assemblea de la formació acordés per una estreta majoria concórrer a les llistes de les pròximes eleccions al Parlament amb Junts per Catalunya. A la marxa ja anunciada dels segons tinents d'alcalde de Lleida i Tarragona , Jordina Freixenet i Jordi Fortuny, respectivament, ara se sumen també les del regidor de l'Ajuntament de Girona, Pere Albertí, l'alcalde de l'Albiol, Andreu Carrasco i el tinent d'alcalde del de Cervera, Ricard Vicente.

Juntament amb ells també han demanat la suspensió de filiació de 30 militants d'arreu de Catalunya. En un comunicat, rebutgen un acord electoral "antinatural" i aposten per aliances programàtiques amb "partits d'esquerres i sobiranistes". Consideren que l'assemblea del passat 30 de desembre no era el marc idoni per prendre una "decisió transcendental en l'organització i que la situa en un escenari de trencament". Arran de la votació de l'acord, amb un 55% del suport, Freixenet –que forma part de la llista d'ERC a la demarcació de Lleida- i Fortuny van anunciar la seva marxa de MES. El pacte preveu que un membre del partit vagi en la posició número vuit de la llista de JxCat a Girona i un altre al 43 de Barcelona, "sense cap possibilitat de sortida".

En el mateix comunicat, els càrrecs i militants que causen baixa recorden que el partit dona suport a un "socialisme democràtic" partidari d'un estat català republicà i, per aquesta raó, consideren que no poden acceptar una aliança "amb un moviment que es reivindica com a liberal i nacionalista català, majoritàriament hereu de la tradició de centre-dreta de Convergència i Unió".

Així, recorden que "des del seu naixement" la formació ha concretat aliances per concórrer a les llistes municipals "majoritàriament amb ERC, En Comú o Guanyem", com una "continuïtat municipalista en una aspiració de cogovernança del país". L'any 2015, MES va concórrer amb Junts pel Sí a les eleccions al Parlament i el 2017 ho va fer amb ERC.