El Servei Meterològic de Catalunya preveu per avui noves nevades febles a terres gironines

Totes les comarques excepte l'Alt Empordà poden rebre noves precipitacions

Així mateix, segons l'avís del SMC, a partir d'aquesta pròxima matinada s'espera l'arribada d'una onada d'aire fred, amb temperatures mínimes inferiors a -10 ºC a l'interior, i inferiors a 0ºC al litoral.

Quant a les nevades previstes, el SMC indica que entre la una de la tarda i les set del vespre se n'esperen de febles a les comarques de l'Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Garrotxa, Gironès, Maresme, Montsià, Osona, Pla de l'Estany, Ripollès, Selva, Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental. També, esporàdicament es podrà veure neu o neu granulada fins al nivell de mar.

163 grups electrògens

Endesa s'han compromès a tenir instal·lats aquesta nit un total de 163 grups electrògens i a reduir a 20.000 el nombre d'abonats afectats per la manca de subministrament elèctric. D'aquests generadors, 23 estaran instal·lats a Lloret de Mar i 15 a Tossa de Mar, a la Selva. I 63 més en la zona dels municipis de Castell d'Aro, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Calonge, al Baix Empordà.

Una carretera tallada

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que cap a tres quarts de deu de la nit hi havia tretze trams afectats per la neu a la xarxa viària secundària catalana, dels quals un es trobava totalment tallat. Per demarcacions, hi ha tres trams afectats a la de Barcelona: un de restringit (la BV-4024 a Bagà) i dos en què cal circular amb cadenes. A la de Lleida, deu trams amb obligatorietat de cadenes, i a les de Girona i Tarragona, no hi ha cap via afectada per la neu.

Pel que fa a la situació a l'AP-7, registrava retencions en sentit nord entre la Jonquera i la frontera amb França. D'altra banda, des de les sis de la tarda s'han aixecat les restriccions a la circulació de camions tant en aquesta via com a l'AP-2, a l'A-2 i a l'A-7. A més, en territori francès, des de les tres de la tarda ja es pot circular pels dos carrils de l'A-9.