La directora del Trueta pronostica una situació ''complicada'' el proper mes de gener

La unitat de crítics està ocupada en un 54% per malats de covid-19

La directora de l'hospital Josep Trueta de Girona, Glòria Padura, ha assegurat aquest matí en declaracions a Catalunya Ràdio mostrar-se preocupada per la situació que es pot donar a partir del mes vinent pel que fa a ingressos de malalts covid al centre. En aquest sentit ha pronosticat una situació "complicada" degut a que en aquests moments al Trueta existeix "una ocupació força elevada".

El nombre de persones ingressades a la Unitat de Cures Intensives (UCI) del centre porta dues setmanes estable amb una xifra d'entre 24 i 26 pacients, el que representa un 53% d'ocupació en la secció de crítics només amb malalts de covid-19 (un 20% del total de llits de l'hospital).

Padura ha explicat que els ingressos que avui es reben són els provinents del pont de la Puríssima que ja han passat els 14 dies d'incubació i d'aquí deu dies arribaran els nous hospitalitzats per a les festes de Nadal. La directora del Trueta s'ha mostrat "amoïnada" davant el que pugui succeir durant la nit de Cap d'Any i ha recordat que la situació és diferent a l'estiu, quan es va poder "fer net" a les UCI mentre que ara es podria entrar en una tercera onada amb pacients de la segona encara ingressats.

A dia d'avui hi ha 18 professionals del Trueta contagiats i de baixa per coronavirus i la previsió era que passades les celebracions de Nadal es pogués recuperar l'activitat assistencial programada, "però si tenim un altre pic aquesta es veurà afectada i no la podrem fer", ha reblat.

Padura ha descartat derivar pacients en d'altres centres perquè ja ha avançat que a tot arreu es trobaran "en la mateixa situació".