El Trueta obre un nou espai de silenci a la planta baixa i tanca la capella després de 62 anys funcionant

En aquest temps ha acollit més de 8.000 misses, 7.000 bateigs i mig miler de casaments

L'hospital Josep Trueta de Girona ha tancat la capella, que des de 1958 ha acollit activitat religiosa a la novena planta del centre. L’espai s’ha reconvertit ara en noves sales de formació i docència.

En aquests 62 anys a la capella s’hi han oficiat 8.308 misses i 7.541 bateigs, l’últim dels quals el passat estiu. Aquests, en molts casos, eren de nadons que naixien a l’Hospital i que els seus pares volien batejar abans de sortir per anar cap a casa amb els menuts.

Pel que fa a casaments, se n’hi ha celebrat 498, tot i que ara feia 11 anys que la capella no n’acollia cap. D’aquestes unions matrimonials, algunes les han protagonitzat pacients del Trueta, en moments de molta vulnerabilitat i fins i tot en situacions de final de vida.

L’antiga capella conservava alguns elements de cultes i d’interès artístic, que s’han conservat i han estat traslladats a algunes parròquies del Gironès, per garantir la conservació d’aquest patrimoni cultural. Els bancs de fusta, per exemple, s’han repartit entre les parròquies de Medinyà i Flaçà; la sagristia s’ha dut a Sant Joan de Mollet, les làmpades de la Catedral de Girona i unes de les peces de més valor històric, els vitralls de la capella, s’exposaran properament al Museu d’Art de Girona.

Per seguir oferint als usuaris i els seus familiars un racó de silenci i reflexió, avui s’ha estrenat el nou espai de silenci, molt senzill i acollidor, al vestíbul de l’Hospital Trueta. El Bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha visitat aquest nou espai, obert a tothom qui desitgi un racó de serenor i reflexió durant la seva estada a l’hospital.