Dos brots afecten 72 residents i 20 treballadors de dues residències a Santa Coloma de Farners i Calonge

Salut ja ha pres totes les mesures necessàries per sectoritzar els centres i evitar més contagis

Dos brots de coronavirus afecten 72 usuaris i 20 treballadors de dues residències gironines. En concret, el centre Sant Martí de Calonge (Baix Empordà) i el geriàtric Sant Salvador d'Horta de Santa Coloma de Farners (Selva).

En el cas del geriàtric baix-empordanès, s'han detectat 44 avis i 14 professionals infectats per covid-19 després del cribratge intensiu que va fer Salut un cop va tenir coneixement del brot el passat dimecres. Dos dels ancians han hagut d'ingressar a l'hospital de Palamós, mentre que la resta o tenen símptomes lleus o no en tenen. Arran del brot, el centre ha sectoritzat l'espai per tal d'evitar que més persones es poguessin infectar. En total, a la residència baix-empordanesa hi ha 53 usuaris i 34 treballadors.

Es dona el cas que aquest no ha estat l'únic brot detectat en geriàtrics de gent gran a Calonge, aquesta setmana. Una altra residència del municipi també té 29 avis amb coronavirus. Des del Departament de Salut s'està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control, juntament amb la direcció de la residència, amb la col·laboració de l'Ajuntament. La situació clínica dels residents està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i per l'Equip d'Atenció Primària de Palamós i amb el suport del servei de Geriatria de l’Hospital de Palamós.

A banda, també s'ha detectat un brot de covid al centre Sant Salvador d'Horta de Santa Coloma de Farners. En aquest cas són 28 els avis que s'han contagiat d'un total de 96 que s'hi allotgen. A més, hi ha sis professionals de 72 que també s'han infectat. De moment, tots avis que han contret la malaltia tenen símptomes lleus o no en tenen. Per facilitar la sectorització i aïllament de casos, alguns dels pacients s'han derivat a Orpea de Girona que funciona com un centre de suport per a aquelles residències que ho necessiten.