Desconvoquen la vaga d'escombraries de Figueres per ''responsabilitat'' davant la pandèmia

La plantilla celebra que l'empresariat s'obri a una taula de negociació de conveni

Els sindicats han desconvocat la vaga d'escombraries de Figueres, que han mantingut durant tres dies, per "responsabilitat" amb la ciutadania del municipi davant l'augment actual dels indicadors de la covid-19. Els treballadors també han observat la petició dels comerços perquè tinguessin en compte la situació "tan dura" que travessen.

A banda, la plantilla afirma que l'empresariat implicat en el conflicte s'ha obert a constituir el 7 de gener una taula de negociació de conveni per "consolidar les condicions laborals i salarials" dels diferents sectors del servei públic de sanejament urbà, jardineria i enllumenat públic.

Com a mostra de "bona voluntat", els sindicats convocants de la vaga (CCOO i Co.bas) ja havien desconvocat una concentració de protesta que estava prevista per aquest migdia davant de l'Ajuntament.

Aquest dijous, Fisersa va fer arribar una nova proposta "més clarificadora" en la qual es comprometia a mantenir les condicions dels treballadors que passin a l'empresa des d'Ecoserveis, que actualment gestiona escombraries, enllumenat públic i neteja viària.