Salt presenta un pressupost que preveu 2,6 MEUR en inversions

Els comptes s'enfilen fins els 31,7 MEUR i s'han de debatre en el proper ple

L'equip de govern de Salt (Gironès) portarà a ple un pressupost de 31,7 MEUR, un 8,7% més que el de l'any passat. Uns comptes que preveuen una inversió de 2,6 MEUR, bona part dels quals aniran destinats a la millora de carrers, parcs i jardins del municipi.

En concret, la proposta de l'executiu que lidera Jordi Viñas contempla que 1.165.000 euros es dediquin a aquestes millores. Viñas considera que es tracta d'uns pressupostos "ambiciosos i responsables" que el que busquen és "consolidar l'aposta per àrees estratègiques com l'educació, l'habitatge o els serveis socials".

L'equip de govern presentarà els pressupostos en el proper ple, on es debatrà la seva aprovació. A la partida dedicada a les inversions cal destacar que durant el primer trimestre de l'any 2021 s'hi contempla un afegit d'un milió més que, en aquest cas, s'incorporarà del romanent de tresoreria gràcies al romanent que queda. Està previst que aquesta partida serveixi no només per a noves inversions, sinó que també es destinarà a cobrir necessitats en l'àmbit social i en noves ajudes per al comerç de Salt.

Pel que fa al col·lectiu de la gent gran, el pressupost 2021 contempla un nou conveni que doblarà el nombre de viatges per a la gent gran, passant de deu a vint viatges mensuals gratuïts a més a més d'integrar-ho en un títol d'ATM vàlid per a totes les línies de Girona. Aquesta mesura forma part de l'aposta per la mobilitat sostenible que també recull la línia de bonificacions per als joves estudiants que es mantenen (bonificació és del 40% i s'aplica a la targeta T-MES que permet fer viatges il·limitats durant 30 dies).

Pel que fa a l'estructura del personal del consistori s'aposta per reforçar-la amb l'objectiu de continuar millorant el servei als veïns i veïns i s’incrementa un 2,93%. D'altra banda, pel que fa al deute municipal a llarg termini es continua treballant en la seva reducció tal com s’ha fet durant els darrers sis anys.

D'altra banda, pel que fa al deute municipal a llarg termini es continua treballant en la seva reducció. En aquest sentit, des del consistori destaquen la reducció fins als 8 MEUR, lluny dels 24 de fa sis anys, un fet que suposa una reducció de la càrrega financera d'aquest 2021 en 419.000 euros.